Lifestyle

u srcu poluotoka

Popularni zadarski restoran "Dva ribara" zasjao u novom, modernijem ruhu!

Popularni zadarski restoran

U srcu Poluotoka, na adresi Blaža Jurjeva 1, a Zadrani će reći - ''kod suda'', znajući dobro da se radi o jednom od najstarijih restorana u gradu, smjestio se restoran "Dva ribara", koji je odnedavno zasjao u novom, modernijem ruhu.

Šarmantna toplina prostora oplemenjenim detaljima i ljubazno osoblje osvaja ''na prvu'' i ono je što će vam odmah pružiti osjećaj da ste se našli na pravom mjestu, bilo da ste raspoloženi samo za čašu vina ili želite provesti vrijeme s dragom osobom, bilo da ste odlučili organizirati ručak ili večeru za ekipu - restoran "Dva ribara" idealno je mjesto za to.

Zavirite u obnovljeni zadarski restoran "Dva ribara" Zavirite u obnovljeni zadarski restoran "Dva ribara"

Dvije mlade arhitektice, Petra Modrić i Maja Prelić zaslužne su za novi look restorana kojega poznaju domaći, a otkrivaju ga i preporučaju gosti. 

Prema anketi Gastronauta, ovaj se zadarski restoran nalazi visoko na popisu stotinu najboljih restorana u Hrvatskoj, a vrijedi spomenuti i Certifikat izvrsnosti koji mu je dodjelio ugledni TripAdvisor. Turistička zajenica grada Zadra svjesna je da se radi o mjestu koje doprinosi u životu turističke sezone pa je Nagradu grada Zadra "Nasmiješeno sunce" restoran ponio još 2011. godine.

Pitate li se u čemu je tajna ovog ljupkog mediteranskog kutka?

Odgovor smo potražili kod chefa kuhinje "Dva ribara", Mile Peroša i voditelja restorana Damira Smolića, koji već punih 15 godina žive za ovaj restoran i svoju ekipu jer, ruku na srce, riječ je o poslu u kojem su kontinuiranost, uhodanost i povjerenje ključni. I to 365 dana u godini.

"Radi se cijele godine, posla ima, a držimo i zimsku konstantu'', kazao nam je chef Peroš i dodao kako je ovaj restoran bio među prvima u Zadru s dnevnim menijem, što je u posljednje vrijeme sve popularnije u gradu. Zanimalo nas je kako "Dva ribara" jelovnikom privlače tako širok raspon ljudi koji se zadovoljno vraćaju. Peroš nam kaže da se u restoranu inzistrira na domaćim i svježim namirnicama koje stižu od lokalnih proizvođača i OPG-ova.

"Koristimo konkretne namirnice i gosti znaju da kod nas mogu dobiti i konkretne količine. Da, volimo ekperimentirati ali s mjerom, dakle uvijek ćemo dati prednost kvaliteti namirnice uz jedan estetski nivo do kojega nam je itekako stalo. Znači, klasika sa interesantnim nadopunama. Tako primjerice nudimo filet mignon sa zadarskim tartufima, ukusne tjestenine sa sipom, škampima, potom janjeće kotlete, a jako je popularna riblja plata za dvoje. Posebno gosti iz Azije vole ribu.'' Jako je zanimljiva i tzv. riblja fritura s hrskavim povrćem i domaćim tartar umakom.

Nije rijetkost da "Dva ribara" ugošćavaju i velike grupe, a organiziraju i domjenke i proslave. Njihov je kapacitet 90 sjedećih mjesta, plus terasa, tako da mogu primiti oko 150 ljudi.

Kada nepce pleše s finom spizom, fešta se nastavlja. Spomenuta jela odlično se sljubljuju sa lokalnim vinima, a kako doznajemo, ovaj restoran promovira domaće, zadarske proizvođače.

Tu je i krušna peć koja je ''glavna i odgovorna'' za najbolju pizzu u gradu.

Za one koji vole obrok zaokružiti desertom, tu je čokoladni souffle, rožata, panna cotta, cheesecake, torte... božanstveni okusi.

Direktor Tomislav Fain kazao nam je kako svake godine restoran nastoji podići razinu usluge na sve veći nivo, a to je nemoguće bez kontinuiranog realiziranja u nove ideje, opremu, bez ulaganja. Zadovoljni gosti to znaju prepoznati, a zadovoljan gost vrijedi zlata.

Danas je nezamisliv život bez društvenih mreža, a "Dva ribara" i u tom smislu idu u korak s vremenom.

Uz profil na Instagramu često organiziraju i nagradne igre na Facebooku, a posebno naglasimo idealnu priliku kada ''nemate inspiracije'' - "Dva ribara" imaju poklon bonove/kartice. Ima li boljeg poklona od ručka i večere?


Reci što misliš!