svaki početak je težak
Špiček poslužio žilave puževe, a Pažaninu izgorila riba
Da je svaki početak težak, naučili su i članovi žirija showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', koji su svojim prvim gostima skuhali gastro-katastrofe!
Vječiti tradicionalist po pitanju gastronomije, Tomislav Špiček, odrastao je na domaćoj kontinentalnoj hrani koju su pripremale njegova baka i majka. Krsni kum otkrio mu je čari kulinarstva te mu čak i nabavio pravo kuharsko odijelo, a često bi s članovima obitelji išao u ribolov, brao vrganje, kestene, skupljao puževe…
Kada je imao 13 godina, odlučio je iznenaditi roditelje svojim prvim pravim ručkom, s puževima kao glavnom namirnicom. Naravno, tijekom kuhanja nešto je pošlo po zlu pa je roditeljima servirao svoju prvu kulinarsku katastrofu.
„Puževe sam ostavio tri dana u vreći da se očiste, potom sam ih propisno skuhao u octenoj vodi, posušio, pobrašnio pa isfrigao na masti, ali tada nisam znao da sam ih trebao izdinstati da bi bili mekši. Tata Boris i mama Zdenka žvakali su te gumene puževe lijepo aranžirane na rosfraj ovalu sa zelenom salatom i pohvalili me, no ja sam svoju prvu kulinarsku lekciju dobro zapamtio“, kaže poznati kuhar koji je nekoliko mjeseci kasnije, na satu domaćinstva osnovne škole, napravio šnenokle kao svoje prvo službeno jelo.
Njegov splitski kolega, kuhar i član žirija popularnog RTL-ovog kulinarskog showa, Ivan Pažanin, 'opekao' se na ribi.
„Na početku moje kuharske karijere dogodilo mi se skoro pa nemoguće. Prekrasna riba od četiri kile izgorjela mi je na gradelama. I danas se sjećam tog trenutka kada sam shvatio što sam napravio. Skoro pa sam umro od straha!“, otkriva simpatični chef koji ne krije koliko obožava mediteransku kuhinju i plodove mora.
Pažanin i Špiček često upozoravaju natjecatelje na moguće pogreške, sve u želji da se i kandidatima ne bi dogodilo nešto slično. Tko ih sluša, a tko ne, doznat ćemo u novim epizodama kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ od ponedjeljka, 5. ožujka u 20 sati samo na RTL-u!
Vezane vijesti
-
U Italiji ga zovu ricotta, Nijemci ga nazivaju Ziger, a Englezi će koristiti albumin cheese ili quark. Skuta se radi od punog, najčešće ovčjeg mlijeka – ona je mekana, što znači da ne zrije.
-
Nakon prvog dana turnira, dva su para upisala prve bodove. Međutim, Janković nije sretan ni s jednim parom.
-
Jedina ženska članica žirija popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' otkrila nam je njezinu najveću strast, na kojim projektima trenutno radi te gdje se vidi u budućnosti.
-
Zbog jučerašnjih loših jela, Mate je večeras odlučio uzeti kratak predah od kušanja, a na njegovo mjesto uskočit će simpatična Dubrovčanka.
Izdvojeno
-
Posljednja ovogodišnja akcija darivanja krvi održana u petak, 13. prosinca 2024. bila je više nego uspješna, navode iz udruge DDK Kali.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Vodoinstalacija d.o.o. u ponedjeljak, 16. prosinca 2024. godine u vremenu od 8 do 13 sati biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Bibinje, istočno od Mirkova.
-
Odlukom općinskog načelnika, Općina Preko i ove će godine umirovljenicima i korisnicima prava u sustavu socijalne skrbi dodijeliti božićnice.
-
Na blagdan svete Lucije učenici Osnovne škole Voštarnica, u pratnji ravnateljice Irene Dukić i učiteljica edukacijskih rehabilitatorica, posjetili su zadarsku gradsku upravu.
Reci što misliš!