četiri festivalska dana
Festival "Okusi Mediteran" u Šibeniku za sve ljubitelje mediteranske hrane
Dobra hrana, dobro vino, dobra zabava čeka vas na festivalu Okusi Mediteran koji će se od 1. do 4. lipnja održati u Šibeniku i okolici, a četvrto izdanje te gastronomske manifestacije i okupljanja ljubitelja mediteranske hrane, i ove će godine okupiti vrhunske strane i domaće chefove, sommeliere, stručnjake i novinare
U četiri festivalska dana održat će se mnoštvo zanimljivih radionica, kulinarskih i slastičarskih prezentacija otvorenih široj publici, ali i profesionalnim kuharima, ugostiteljima i učenicima TUŠ-a.
Deset najboljih šibenskih restorana i konoba uključilo se u ovogodišnji program, te će za vrijeme Festivala posluživati lokalna mediteranska jela i vina po prigodnim cijenama. Prepoznat ćete ih po plavo-bijelim balonima s oznakama Taste the Mediterranean.
Na jedinstvenoj lokaciji Manastira Krka, u NP Krka, prvog dana Festivala, WSET sommelier Mira Šemić vodit će vas kroz degustaciju vrhunskih vina, a u petak će se na Roškom slapu održati cooking show majstora japanske kuhinje s mediteranskim štihom, chefa Ippeia Uemure.
Na ekskluzivnoj večeri, u petak navečer, u marini Betina, na Murteru, imat ćete priliku kušati spoj francuske i istarske kuhinje, u izvedbi dvije velike dame gastronomije: parižanke Flore Mikula i zagrebčanke Vesne Miletić.
U nedjelju, u čuvenoj konobi Opat, u NP Kornati, mladi chef Ante Božikov ponuditi bogatstvo okusa i mirisa svojih jela. Mjesta su ograničena pa je večere i ručkove potrebno rezervirati putem web stranice www.tastethemediterranean.eu
Visoku gastronomiju predstavit će Michelinov chef Lionel Levy i njegov chef slastičar, Yoan Dessarzin, koji će pripremiti završnu večeru Festivala Taste the Mediterranean, uz pomoć domaćina, chefa Peru Savanovića, u restoranu Mediteran u Primoštenu.
U novom šibenskom kultnom mjestu, bio-bistrou SHE, bit će riječi o ekološkoj poljoprivredi, koju će predstaviti stručnjakinja za ruralni razvoj Sonja Karoglan Todorović, te o rastućem trendu korištenja eko-proizvoda u ugostiteljstvu, o čemu će govoriti Jelena Petrov iz RERA SD.
Subotnji program festivala održat će se u preuređenom Caffe baru Moderato Cantabile, s početkom u 10.30 sati. Tu će belgijska dizajnerica Kunty Moureau, autorica projekta Belgian Food Mood, predstaviti chefa Jeremyja Girvana koji će održati kulinarsku demonstraciju. Predstavit će se i kulinarski institut Kul in, čiji impozantni tim vodi chef Zdravko Perić, a „Komunikacija osjetila“ tema je njihovog cooking showa.
Za detaljan program festivala posjetite www.tastethemediterranean.eu
Vezane vijesti
-
U 12:52 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na području Šibenika.
-
Pravi sportski šušur vladao je na šibenskom Trgu Pavla Šubića I u rodnom gradu svjetske košarkaške legende Dražena Petrovića.
-
Kamera omogućava promatranje prirodnog ponašanja biljnog i životinjskog svijeta bez ometanja, pružajući znanstvenicima priliku da bolje razumiju i zaštite nevjerojatna stvorenja našeg Jadrana.
-
Obonjan, skriveni dragulj u šibenskom arhipelagu, savršeno je mjesto za bijeg od svakodnevice. Ovaj otok nudi spoj prirodne ljepote i modernih pogodnosti stvarajući idealan ambijent za opuštanje i avanturu.
Izdvojeno
-
U 12. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu pred oko tisuću i pol najvjernijih navijača stigli do pete pobjede. Uvjerljivo su svladali momčad Borca iz Čačka rezultatom 89-67.
-
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina, a u sklopu manifestacije „Niti života“ sinoć je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba "Velebit" renomiranog hrvatskog akademskog slikara Josipa Zankija.
-
Motoristi će razveseliti djecu svojim dolaskom, prigodnim poklonima i zajedničkim druženjem.
-
Shizofrenija je mentalna bolest od koje obolijeva jedan posto populacije, muškarci najčešće u adolescentskoj dobi, a žene između 23. i 30. godine te je važno na vrijeme prepoznati simptome i započeti terapiju, istaknuto je u srijedu na konferenciji "Shizofrenija 360" u Zagrebu.
Reci što misliš!