stižu svjetski stručnjaci
Trendovi koji će oblikovati budućnost hrane: Zadar domaćin konferencije "E@t: Food in the digital age"
E@t: Food in the digital age, nova je zanimljiva konferencija koja nam nudi uvid u budućnost hrane i industrija povezanih s hranom iz kuta gledanja svjetskih i domaćih stručnjaka. Konferencija dolazi u Hrvatsku i prvi put u Zadar
Zanimljiva konferencija, na koju predavači dolaze iz cijelog svijeta, održat će se u zadarskom Arsenalu 25. i 26. kolovoza. Predstavit će inovacije u prehrambenoj indsutriji te trendove koji će oblikovati budućnost hrane. Konferencija se održava u sklopu Taste and Travel festivala koji će od 21. do 28. kolovoza u Zadar ponovno privući tisuće ljubitelja gastro specijaliteta.
Cilj konferencije E@t je stvoriti mrežu mladih, inovativnih ljudi čije će ideje mijenjati prehrambenu industriju.
Četiri tematske cjeline, Hrana kao posao, Inovacije, Trendovi te Hrana u kontekstu javnog dobra, bit će podijeljene po sektorima zanimljivim za sudionike iz pojedine grane prehrambene industrije i povezanih industrija. Konferencija će tako na jednom mjestu okupiti mlade inovatore te opinion makere i influencere iz industrije ali i potencijalne ulagače koji mogu mladima omogućiti povezivanje s tržištem te osigurati da dobra ideja postane stvarnost.
Četvrto izdanje višeosjetilnog Taste and Travel festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Generalni partner projekta je HEP, a uz E@t, u sklopu festivala održat će se i Sajam proizvoda hrvatskog sela koji će posjetiteljima ponuditi najbolje autohtone hrvatske proizvode, dok će Craft beer festival na zadarskoj rivi predstaviti piva iz kućne radinosti domaćih majstora uz vrhunski glazbeni program.
Partneri projekta su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. u čijem se Arsenalu održava konferencija te turistička zajednica grada Zadra.
Taste and Travel festival nastao je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga Proizvodi hrvatskog sela. Vrijednost projekta prepoznala je i zajednica Globalshapers, inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma čija hrvatska podružnica od ove godine sudjeluje u organizaciji projekta.
Taste and Travel se tako pretvorio u vodeći gastro – turistički događaj koji se već tradicionalno odvija krajem ljeta. Ove godine očekuju se tisuće posjetitelja, predavača i mladih inovatora.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!