Lifestyle

volontiranje u prirodi

Volontirajte u parkovima Hrvatske

Volontirajte u parkovima Hrvatske

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osmislio je projekt u kojem zainteresirani pojedinci mogu mjesec dana provesti radeći u prirodnim ljepotama Hrvatske

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kroz projekt integracije u EU Natura 2000 (NIP) osmislilo je i pokrenulo program volontiranja u jedanaest parkova prirode i osam nacionalnih parkova.Volontirati u parkovima Hrvatske možete i ove godine. Program je pokrenut 2016. godine i obuhvaća razne programe volontiranja od prikupljanja podataka o biološkoj raznolikosti, anketiranja i informiranje posjetitelja, do pomoći u održavanju staza i sl., prenosi Turistički news portal.

Svi programi usklađeni su tako da doprinose zaštiti prirode i da privuku zainteresirane pojedince u rad u zaštićenim dijelovima Hrvatske.

Između ostalih aktivnosti možete se pridružiti timu u Nacionalnom parku Kornati gdje možete pomoći u praćenju i istraživanju dobrih dupina ili u prstenovanju galebova. U Nacionalnom parku Paklenica možete se prijaviti za informatora, a na Telašćici i u nacionalnom parku Vransko jezero možete sudjelovati u gradnji suhozida i ostalim aktivnostima.

Sve detalje možete pronaći i na stranicama ''Volontiraj u parkovima Hrvatske'' https://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/volonterski-programi-u-parkovima-hrvatske/.

 


Reci što misliš!