Lifestyle

Restoran "Kaštel" Zadar

Usporite – da vam ne promakne slow food!

Usporite – da vam ne promakne slow food!

Pokret nazvan "slow food", ime skovano kao odgovor na tzv. "brzu hranu" (fast food), osnovao je Carlo Petrini u Italiji 1986. godine.

Slow Food promiče kulturu hrane i vina, ali također brani bioraznolikost hrane i poljoprivrednih proizvoda širom svijeta. Protivi se standardizaciji okusa, brani potrebu konzumenta za informacijom, štiti kulturne identitete vezane uz hranu i gastronomske tradicije, čuva tehnike uzgoja i prerade hrane nasljeđene iz tradicije i štiti domaće i divlje životinjske i biljne vrste.

Slow food Restoran "Kaštel", nova je gastro koncepcija koja ide u korak s novim kulinarskim trendovima što znači ponuditi gostu nešto novo, zaigrati se s njegovim nepcima, pripremiti niz sljedova temeljenih na mediteranskoj, zdravoj kuhinji uz vrhunska vina.

Tu možete probati domaću tjesteninu punjenu raznim kremama, kruh pečen u vlastitim pećima i niz drugih jela primjerenih posebnim prilikama poput raznih domjenaka, proslava, promocija i rođendana.

Restoran "Kaštel" i portal ezadar.hr poklanjaju večeru za dvoje čitatelju koji točno odgovori na pitanje:

Što u prijevodu znači slow food?

Vaše odgovore i podatke ostavite u formularu nagradne igre na dnu stranice, do utorka 23. prosinca 2008. godine u 11 sati, i uz malo sreće, dobitnik možete postati i vi.

Izvlačenje dobitnika nagradne igre obavit će se u redakciji portala ezadar.hr 23. prosinca u 12,00 sati, a sretni dobitnik biti će obavješteni objavom na portalu u rubrici Zabava ili emailom.

Puno sreće želi vam:

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.