Lifestyle

Moda

Glamurozna holivudska noć

Glamurozna holivudska noć

"Sve je smanjeno zbog recesije. Iduće godine ću glumiti u filmu Novi Zeland", izjavio je duhoviti voditelj Hugh Jackman

Nakon dugog iščekivanja i nagađanja konačno je došao i taj dan. Dodjela Oscara je iza nas, a mi se možemo okrenuti proučavanju najvažnije sporedne stvari te glamurozne večeri - dizajnerskih haljina s crvenog tepiha.

"Sve je smanjeno zbog recesije. Iduće godine ću glumiti u filmu Novi Zeland", izjavio je duhoviti voditelj Hugh Jackman koji je publiku nasmijavao tijekom cijele večeri. Ipak, recesija (nasreću) nije utjecala na mnogobrojne glumice koje su, bez obzira na teška vremena, nosile jednako puno dijamanata i skupocjenih dizajnerskih krpica.

Najbolja sporedna glumica Penelope Cruz pojavila se u vintage Balmainu iz 1950. godine i zasjala poput princeze iz bajke, a najbolja glumica Kate Winslet oborila nas je s nogu u svojoj sivoj Yves Saint Laurent haljini koja ukusno otkriva jedno rame i dodatno naglašava nježni ten ove glumice.

Sarah Jessica Parker se pojavila u ulozi najavljivačice i u svom stilu odjenula raskošnu Dior Couture haljinu bez naramenica, dok je Marisa Tomei krenula stopama Kate Winslet i također odabrala sivu Versace haljinu.

Simpatična Anne Hathaway, koja se u jednom trenutku čak pridružila Hugh Jackmanu u ulozi voditeljice, odlučila se na jedostavnu i glamuroznu kreaciju Armani Privé, a indijska glumica Freida Pinto je za ovu posebnu prigodu odabrala Gallianovu haljinu koja je tek nedavno "sišla" s modne piste.

Najviše se glumica odlučilo na haljine bez naramenica pa smo u tom izdanju vidjeli prekrasnu Natalie Portman u Rodarteu, prošlogodišnju pobjednicu Marion Cotillard (koja nam je već dokazala da ima stila) u Dior Coutureu i Amy Adams u haljini Caroline Herrere. Boje su po običaju bile izostavljene, jer su se mnogi uvaženi gosti odlučili na jednostavnu varijantu: crno ili bijelo.

U bijelom izdanju je crvenim tepihom prošetao Mickey Rourke u smokingu Jean Paul Gaultiera, a pridružila mu se i Jessica Biel u također bijeloj Pradinoj haljini bez naramenica.

Neki su se poveli za starom izrekom "manje je više" pa su se odlučili na jednostavan dizajn i crninu, a među njima je, pogađate, bila i Angelina Jolie koja je svoju crnu haljinu dizajnera Elie Saaba ukrasila samo smaragdnim naušnicama i prestenom te Halle Berry koja se odlučila na Marchesinu haljinu sa zlatnim detaljem.

Tilda Swinton je, po običaju, bila drugačija od drugih pa je umjesto haljine imala prekrasnu bluzu iz Lanvina s kojom je uskladila boju kose, a klasika i haljine su se vratile u velikom stilu kad su na pozornicu izašle dosadašnje dobitnice Oscara za najbolju žensku ulogu.

Nicole Kidman nas je iznenadila u haljini ukrašenoj perjem koju je dizajnirala L'Wren Scott, dok su nam Sophia Loren u žutom Armani Priveu i Meryl Streep u sivoj haljini s potpisom Alberte Ferretti pokazale kako izgledati glamurozno i lijepo bez obzira na godine.

Još jedna dugoočekivana dodjela nagrade Oscar je iza nas, a na vama je da prosudite tko su ovogodišnji dobitnici i gubitnici u modnom smislu.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!