Lifestyle

Znatiželjni pogledi

Znatiželjni pogledi

Takvi su ljudi, reći će, mnogi od nas

Znatiželjni pogledi nalaze se svuda oko nas i nisu nikakva novost na koju bismo se morali posebno navikavati. Hodajući ulicom, dok ležerno šećemo ili žurimo na poslovni sastanak, nebrojeni nas ljudi svojim pogledom zamijete ili nažalost, zločesto prokomentiraju kao da nemaju pametnijeg posla.

Takvi su ljudi, reći će mnogi od nas, i nesmetano nastaviti sa svojim dnevnim obavezama kao da se ništa nije dogodilo.

U stvarnosti se i nije ništa značajno dogodilo, ali ne bi li bilo bolje kada biste ih mogli značajno pogledati bez srama i uzvratiti im istom mjerom? U takvim situacijama najbolje posluže sunčane naočale kojima izražavamo svoj karakter, dok u isto vrijeme omogućavaju diskreciju i pravo na pustite me na miru stav.

S njima možemo slobodno kolutati očima i dopustiti si zločeste misli koje nitko ne mora, ali i ne može, zamijetiti. Nije li to jednostavno savršeno? Apsolutno! Biti drzak i otresit, a opet na fini način i bez puno drame.

Kao odraz karaktera, ovogodišnje omiljene ’sunčane’ dolaze u mnogo varijanti, kako za žene, tako i za muškarce koji sve više bivaju uvučeni u stilske manevre dizajnera i modnih kuća. Unazad par godina na ženskoj sceni haraju velike retro naočale ala Jackie Kennedy koja je svojim stilom zadužila cijeli modni svijet.

Uz već standardne ''retruše'', poznate Wayfarer su osvanule na modnoj sceni nakon godina mirovanja poput feniksa i preplavile lica diljem svijeta, jer ipak su one tako klasične, a imaju i tako zavodljiv chic element. A kamo bi svrstali posljednji trend koji zagovara transparentne poglede?

Prozirnost na naočalama svakako daje poseban plus stilskoj osviještenosti, pogotovo ako dolazi u paru s odličnom odjevnom kombinacijom! Mnoge će se žene, ali i muškarci, odlučiti za transparentne okvire koji su apsolutni must i postaju nezamjenjivi na gradskim ulicama.

Iznimno je važno razlikovati sunčane naočale koje se nose u poslovnim prigodama, kada s kolegama raspravljate o važnim poslovnim odlukama, i one koje predstavljavaju svakodnevicu u ležernim varijantama.

Nikada nemojte pretjerivati u odabiru poslovnih naočala, jer ćete tako samo odvući pozornost sa svojih riječi i izazvati neželjen efekt. One tamnih boja i standardnih okvira moraju činiti vašu poslovnu bazu, a na kraju i styling.

Muškarci, tradicionalno naklonjeni klasičnim tamnim naočalama u dnevnim varijantama, doživljavaju pravi šok.

Naime, dovoljno je baciti pogled na posljednje trendove koji sugeriraju šarenilo boja i oblika, od kričavo narančastih do velikih retro naočala kakve su nosili muškarci u sedamdesetima. Ako ste krenuli u laganu šetnjicu gradom ili na susret s prijateljima, svakako preporučujemo što luđe i otkačenije naočale koje će vam podariti dodatan šarm.

Mnoštvo je mogućnosti, složit ćemo se, ali ipak se morate truditi kako biste iskočili iz mase prosječnosti koju redovito viđamo po ulicama. Kada birate svoje omiljene i željene sunčane naočale za sezonu, pripaziti da ne kupujute bilo što i kod bilo koga. Naočale koje stoje stotinu kuna nisu nikakvo jamstvo kvalitete, čak dapače, mogu vam oštetiti vid.

Najvažnije jest to da na glavu stavite one koje vam najbolje odgovaraju, te daju dozu samopouzdanja i stila.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!