Lifestyle

Zdravlje

Dvjema jakim kavama dnevno protiv Alzheimera

Dvjema jakim kavama dnevno protiv Alzheimera

Istraživanje je vodio dr. Gary Arendash sa sveučilišta South Florida

Svakodnevno ispijanje dviju šalica jake kave dnevno može spriječiti pojavu Alzheimerove bolesti, a čak i poništiti neke simptome te bolesti, otkrili su američki znanstvenici.

Tijekom istraživanja znanstvenici su došli do zaključka da kofein ne samo da pomaže u sprečavanju senilnosti, već je može i liječiti.

Iako su do tih rezultata došli tijekom istraživanja na životinjama, znanstvenici kažu da ovo zadnje otkriće najviše obećava kad je u pitanju liječenje i prevencija Alzheimerove bolesti.

Istraživanje je vodio dr. Gary Arendash sa sveučilišta South Florida koji kaže: 'Novi rezultati pružaju dokaz da kofein može biti ključan lijek za Alzheimerovu bolest, a ne samo vid zaštite od nje. To je jako važno jer je kofein siguran lijek za većinu ljudi. Lako dolazi u mozak i čini se da direktno djeluje na procese ove bolesti.'

Znanstvenici još uvijek ne znaju što točno uzrokuje Alzheimerovu bolest, a i neka prijašnja istraživanja dokazala su da se kod osoba koje redovito piju kavu rjeđe javlja ta bolest.


Reci što misliš!