Lifestyle

Mršavljenje

Protiv celulita domaćim oblozima

Protiv celulita domaćim oblozima

Kava je - jer sadrži kofein koji potiče cirkulaciju - glavni sastojak anticelulitnih krema i preparata

Vrijeme kratkih suknji, hlača i kupaćih kostima je mimo, a vi kao i svake godine očajavate nad celulitom? Niste jedine, prenosi Intematemedicine.com.hr. Inače, celulita se u kratkom vremenu ne možete riješiti, jer ste ga dugo nakupljale, ali ga možete u većoj mjeri ublažiti, ako ćete glavnim neprijateljima celulita (dakle zdravoj prehrani, velikoj količini vode, obilju aerobnog kretanja) pomoći još i domaćim anticelulitnim oblozima.

 Recept broj 1: Masaža kavom

Kava je - jer sadrži kofein koji potiče cirkulaciju - glavni sastojak anticelulitnih krema i preparata. Kofein potpomaže razgradnju masnih stanica, što uzrokuju karakterističnu narančinu koru, te potiče metabolizam i protok limfe, što smanjuje podbuhlost kože. Kavu u borbi protiv celulita možete upotrijebiti tako, da gelu za tuširanje (koji po mogućnosti neka bude piling gel protiv celulita) dodate odgovarajuću količinu mljevene kave i promiješate. Zatim mješavinu nanesite na pogođena područja i kružnim pokretima ta područja masirajte barem nekoliko minuta. Zatim sve zajedno isperite naizmjeničnim mlazovima vruće i hladne vode. Još učinkovitije će biti, ako ćete izvoditi masažu masažnom rukavicom ili četkom. Možete ih kupiti u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini ili ljekarni.

Recept broj 2: Oblog s cimetom

Cimet pospješuje izlučivanje zaostalih, otpadnih tvari iz kože i potkožja i tako smanjuje masne naslage. Upotrijebite ga tako, da s mlijekom za tijelo (bilo bi najbolje da je i ono također protiv celulita) namažete bedra, a zatim na tu kremu obilno nanesite cimet. Zatim bedra omotajte folijom za namirnice i ostavite djelovati pola sata. Nakon toga foliju uklonite, a bedra isperite naizmjeničnim mlazovima hladne i vruće vode. Inače ćete mirisati poput božićnog kolača, no krajnji je učinak svakako vrijedan neželjenih sporednih učinaka.

Recept broj 3: Napad glinom

Glina je jedan od najboljih detoksikatora tijela, jer na sebe vezuje otpadne tvari. Glini dodajte  toliko vode da dobijete gustu smjesu. Vodu i glinu ne miješajte, već ostavite da ju glina sama upije. Zatim smjesu nanesite na pogođena područja i sve zajedno omotajte folijom za namirnice, što će to područje još dodatno zagrijati. Tako će učinak biti veći. Nakon 15 minuta (i nikako ne više) foliju uklonite i isperite glinu najprije toplom vodom, a zatim još izmjenjujući mlazove vruće i hladne vode. Bedra zatim grubo istrljajte ručnikom, kako biste postigli bolju prokrvljenost i ishranu tkiva i namažite ih kremom protiv celulita.

Pored svih ovih obloga ne zaboravite na zdrav način života i svakodnevnu masažu pogođenih područja, najbolje masažnom rukavicom ili četkom.


Reci što misliš!