Lifestyle

Moda

Treća večer Modnog Ormara

Treća večer Modnog Ormara

Na kraju treće večeri proglašena je pobjednica Modnog ormara 2009.

Posljedna večer Modnog Ormara bila je posvećena isključivo već poznatim dizajnerima dok su natjecatelji s nestrpljenjem iščekivali kraj programa kako bi se proglasili pobjednici.

Dizajner Nikola Kokanović večer je otvorio svojom crnom kolekcijom sačinjenom od vrlo nosivih haljinica u kojima se ogledaju utjecaji rocka, osobito kroz metalne detalje u obliku lančića ili pak kroz uporabu materijala kožne teksture. Vrlo jednostavna kolekcija u kojoj nema mjesta modnim igrama nudi ono što većina želi - jednostavnu i udobnu odjeću.

Dizajnerica Magdalena Klashinja prikazala je baš poput Kokanovića vrlo jednostavnu kolekciju sačinjenu uoglavnom od haljina sivih tonova uz dodatke zelene nijanse koja je pronašla svoj put na košulji. Ekstremno jednostavna i udobna kolekcija ponudila je odjeća koju možemo zamisliti u najjednostavnijim mogućim prigodama, no opet je za kompletan dojam nedostajala obuća. Šteta!

Bojana Nikodijević otvorila je svoju reviju malenom rozom haljinom čije bočne šavove ukrašava volanima živopisnih nijansi. Kolorističke igre prisutne su i u ostatku kolekcije, pa uspješno spaja žutu sa sivim tonom, rozu s crnim. Mnogo nam se više svidjela opuštena silueta, nego pripijeni kroj na početku predstavljanja.

Zoran Mrvoš prezentirao je svoj rad kroz odlične seksi haljinice i odijelo crno bijelih tonova. Dobri materijali i jednostavne frizure modela već su prepoznatljiv Mrvošev potpis kao i detalji poput šljokica koje ovaj put prekrivaju rever sakoa, ili naglašavanja ramena. Posebno pohvaljujemo večernju toaletu sivog tona koja s prednje strane otkriva noge dok stražnji dio dotiče pod.

Ivica Klarić prikazao je kolekciju za oba spola, no posebnu je pažnju privukao muškim dijelom kolekcije u kojoj je prikazao košulje i odlično krojena odijela gdje naglasak stavljamo na sakoe koji su uvijek perfektno tehnički izrađeni. Klarić klasičnu odjeću uspješno kombinira sa sportskim vizirima visokog sjaja kako u muškoj tako i u ženskoj kolekciji koja je već poslovično dobra.Estare Culto i njihov dizajner Dalibor Beti zatvorili su revijski dio ovogodišnjeg Modnog ormara pričom kojom su nas vratili u neka prijašnja vremena kada je žena prije svega bila dama s izuzetno koketnim načinom ophođenja, a muškarac gospodin s uglađenim manirama.

Odjeća je u potpunosti pratila malen performans modela na pozornici, pa su muški modeli nosili crna klasična odijela, dok su ženski modeli pažnju privlačili haljinama.

Osim dva izuzetka u rozim nijansama koji su vizualno odlično funkcionirala na pozornici, druge haljine su bile mahom crne s efektnim detaljima poput resica i svjetlucavih aplikacija. Estare Culto pokazao je izuzetno komercijalnu kolekciju od odličnih materijala u kojoj je izrada potpuno dorađena što i očekujemo od ovog imena.

Za sam kraj organizatori Modnog Ormara pripremili su zanimljiv dio naziva "Fin de Siecle" Moulin Rouge gdje su kostimskim riješenjima pokazani načini odijevanja toga vremena uključujući sve slojeve društva od prosjaka do bogatih dama. Ponešto predugačak performans i neprestano ponavljanje i ste glazbe glavna su zamjerka ovom dijelu Modnog ormara.

Na kraju treće večeri proglašena je pobjednica Modnog ormara 2009., a titulu je ponijela Jasmina Bolanča za kolekciju koju smo pohvalili i u našem osvrtu. Drugo mjesto pripada Nikoli Barbiru i Adeli Kliškić te njihovim fantastičnim sakoima, a isti dizajnerski dvojac dobio je i posebnu nagradu novinarskog žirija. Na trećem mjestu zasluženo su se našle Matilda Sporiš i Petra Petrošanec na koje smo vam također skrenuli pažnju u našem osvrtu.

Ako se nas pita tada možemo od početka do kraja potpisati odluku žirija, jer smatramo kako su ovogodišnje nagrade Modnog Ormara otišle u prave ruke.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!