Lifestyle

Dobar tek

Cinco de Mayo - danas se jedu meksička jela

Cinco de Mayo - danas se jedu meksička jela

Diljem SAD-a organiziraju se festivali, čime Amerika odaje počast ulozi Amerikanaca meksičkog podrijetla u razvoju zemlje

Na današnji dan, 5. svibnja svake godine se u Meksiku i SAD-u obilježava praznik Cinco de Mayo, kojim se slavi meksička pobjeda nad francuskom vojskom, 1862. godine.

Diljem SAD-a se povodom toga organiziraju festivali, čime Amerika odaje počast ulozi Amerikanaca meksičkog podrijetla u razvoju zemlje.

Cinco de Mayo je uz St. Patricks Day vjerojatno najveseliji blagdan koji je upravo zato prihvaćen i u brojnim drugim zemljama - piju se tradicionalna meksička piva, jedu tortilje i sluša meksička glazba.

Ako ste ljubitelj meksičke hrane ili je još nikad niste probali, danas je pravi dan da napravite prvi korak.

Tortilje se mo gu napraviti i kod kuće po vrlo povoljnim cijenama i uz čarobno bogatstvo okusa. Narežite luk,crvenu papriku i pileća prsa na manje komadiće te ih popržite na ulju. Dodajte kukuruz, čili, kumin, papar i sol. Nasjeckajte rajčicu i naribajte sir. Tortilju zagrijte u pećnici i poslužite na način da na toplu tortilju posložite red sira, piletine, paprike, luka, piletine i kukuruza te svježe rajčice.

Za umak možete koristiti kiselo vrhnje ili si napravite vlastiti ljuti umak od luka i rajčice (sitni nasjeckati luk i tri rajčice, posoliti, popapriti, dodati čilija i ostaviti u hladnjaku da odstoji nekoliko sati).

Dobar tek!


Reci što misliš!