Lifestyle

Frizure u trendu

Pletenice, punđe, valovita kosa i uvojci ponovno u modi

Pletenice, punđe, valovita kosa i uvojci ponovno u modi

Dugokose djevojke ove godine dobit će još razloga da se ne šišaju, nego njeguju svoju kosu

Poznato je koliko dobra frizura može popraviti vaš izgled, isto tako koliko ga može pokvariti, te promijeniti u pozitivnom i negativnom smislu. Dok neke žene godinama nose jednaku frizuru, druge su željne promjena i vole isprobavati nove stilove.

Evo nekoliko frizura u kojima možete uživati ove godine i biti u modi.

Pletena kosa

Ako ste mislili da su duge pletenice stvar prošlosti, varate se, one su ponovno „in". Posebno su moderne pletenice koje su ispletene u obliku riblje kosti. Osim što su vrlo lijepe i praktične frizure, pristaju svim bojama kose. Još jedna od opcija ukoliko imate dužu kosu je da ju složite u rep, te od repa ispletete pletenicu. Također, obje vrste frizura jako dobro izgledaju sa šiškama. Pletenicu koji pletete sa strane, morate uvijek isplesti na suprotnoj strani od crte.

Duga valovita kosa inspirirana četrdesetima

Ova frizura već se pojavila i prošle godine, no nastavlja svoj trend i ove.

Radi se o trendu koji svoju inspiraciju ima u četrdesetima prošlog stoljeća i ranim pedesetima. Vrlo je važno da napravite valove kose, a ne kovrče.

Dobra vijest za svjetlopute djevojke je da valovita kosa upravo njima bolje stoji, nego primjerice na crnoj kosi. Složite ju na taj način da imate stazu na jednoj strani glave, nikako po sredini. Najbolje je da duljina valovite kose bude ispod ramena. Općenito cijeli stil odijevanja i šminkanja neka bude prilagođen kosi i neka bude klasičniji.

Duga ravna kosa inspirirana sedamdesetima

I sedamdesete su ponovno „in", ako gledamo iz perspektive frizura. Ovo je vrlo jednostavna i zahvalna frizura za djevojke koje imaju dugu ravnu kosu, te nemaju puno vremena, ni volje za veće oblikovanje. Vrlo je važno da vaša ravna kosa ima volumena, ali da ne izgleda previše umjetno oblikovana. Crtu možete nositi na sredini glave ili sa strane, a taj stil vrlo dobro funkcionira i s poludugom i dugom kosom.

Pundže

Tradicionalna niska punđa vrlo je jednostavna i profinjena frizura koju možete nositi na posao i za večernje izlaske. No, pazite da vaša punđa ne bude previše stilizirana i s previše laka za kosu, kako bi izgledala prirodno, a ne kao frizura za svadbe. Niske punđe možete složiti da izgledaju vrlo uredno i elegantno ili razbarušeno i otkačeno. Zanimljivo je spomenuti da za punđe, isto kao i za pletenice,možete upotrijebiti različite šarene trake i zanimljive kopče za kosu i ukosnice.

Za mlade djevojke duge kose, visoka punđa je jedna od zgodnih alternativa u odnosu na raspuštenu kosu. Možete također biti uredna i neuredna, sve ovisi o prigodi i odjeći koju nosite. Zanimljivo je spomenuti da te punđe dobro izgledaju i na samom centru tjemena, ali i malo u stranu.

Uvojci i šareni umeci

U ovoj vrsti frizure možete pustiti mašti na volju. Hoćete li zavinuti kosu u rep ili ćete imati raspuštenu kosu, vaš je odabir, no cilj ove frizure je da s uvojcima kose dobijete zanimljive oblike. Kosu je vrlo lako samostalno složiti i to na taj način da uzmete dva pramena kose i zavinete ih prvo oko svoje osi, a onda međusobno, na kraju zavežete gumicom i pričvrstite u rep ili samo pustite da visi. Dodatni efekt ćete dobiti ukoliko u uvojke upletete šarene trakice ili neki drugi modni dodatak za kosu.

Mokri stil

Ovo je stil koji bi najbolje mogao proći na ljetovanju, kada nije neobično da imate mokru kosu.

U biti ona vam nije mokra, nego je gelirana ili nauljena.
Ukoliko imate dugu kosu bez šiški, kosu posušite prema iza, stavite gel na ruke i prođite kroz kosu tako da gornji dio izgleda mokar.

Donji dio vam može isto izgledati mokar i pomalo raščupan, ali isto tako može izgledati suh i počešljan. Ukoliko imate kratku kosu, začešljajte ju tako da u potpunosti izgleda mokra.

 


Reci što misliš!