Lifestyle

Preparati

Njega kože od sumraka do zore

Njega kože od sumraka do zore

Intenzivna hidratacija jedan je od najjednostavnijih načina na koji ćete održati svoju dragocjenu preplanulost na dulji rok

Varljivo sunce zna zavesti i najpažljivije kupače koji se savjesno naoružaju pozamašnim brojem zaštitnim faktora. Kako biste izbjegli bolno zatezanje i crvenilo, a time i guljenje kože, odmah nakon dolaska s plaže savjetuje se tuširanje.

 

Nanošenjem after sun preparata na kožu prekrivenu mješavinom morske soli i vašeg sredstva za sunčanje samo ćete stvoriti dodatni 'nered'.

Nećete pogriješiti ako tijekom tuširanja izvršite vrlo blagi piling kojim ćete ukloniti ostatke zaštitnih faktora i odumrle stanice. Bez straha, nećete odstraniti teško stečenu boju.

Koža je savršeno pripremljena za prijem hranjivih, hidratantnih i anti-age preparata koji će naglasiti njezinu finu preplanulost i tonus. Kako piling potiče mikrocirkulaciju, preparat će se brzo upiti, a koža će dobiti dodatni sjaj.

Gotovo da nema linije za sunčanje koja u svom arsenalu ne sadrži i specijalizirane preparate za njegu nakon sunčanja. Umirujući sastojci koje sadrže osvježavajuće after sun kreme, mlijeka i losioni s rashlađujućim djelovanjem najčešće su blagotvorna aloe vera, kamilica, avokadovo ulje, vitamini...

Čak i ako ste zaboravili nabaviti specijalizirano sredstvo za njegu kože nakon sunčanja, uvijek je možete rashladiti i nahraniti svojim uobičajenim hidratantnim mlijekom ili kremom za tijelo.

Višestruka koristi koja proizlazi iz takvog dosljednog tretmana nakon sunčanja ne zaustavlja se na trenutačnim i površnim rezultatima. Intenzivna hidratacija jedan je od najjednostavnijih načina na koji ćete održati svoju dragocjenu preplanulost na dulji rok i spriječiti preuranjeno starenje isušene kože.

Naime, većina after sun preparata sadrži antioksidanse za neutralizaciju štetnih slobodnih radikala koje je tijekom dana aktiviralo UV-zračenje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.