Lifestyle

Make - up

Highlighteri - ženini najbolji prijatelji

Highlighteri - ženini najbolji prijatelji

S obzirom da svaki iluminator sadrži reflektirajuće čestice, dovoljno je ako je za nijansu svjetliji od puti kako bi naglasio najbolje na licu

Čudesno pomagalo poznato kao iluminator, posvjetljivač ili highlighter vizažisti koriste kao točku na 'i' prilikom finiširanja make-up podloge, ali i kao 'beauty S.O.S.' pomagalo.

 

U komparativne prednosti ovog čudesnog štapića uvjerili su se svi koje imaju beživotan i siv ten, a nemaju vremena za opsežan ritual nanošenja klasične podloge.

S obzirom da 'full make-up' označava dugotrajan proces slojevitog nanošenja brojnih preparata, nije ni čudo da su iluminatori u vrlo kratkom vremenu postali neizostavan dio svake ženske torbice, ne samo kozmetičke. Ako se nanese na pravo mjesto, posvjetljivač može osvijetliti lice poput reflektora.

Da podsjetimo, temeljita make-up podloga s potpisom vrhunskih vizažista podrazumijeva nanošenje seruma, zatim hidratantne ili anti-age kreme, ovisno o tipu njege koju zahtijeva lice. Nakon što nanesu tekući puder, korektorom kamufliraju nepravilnosti i završe puderom u prahu.

Kako se i gdje nanosi iluminator? Vizažisti savjetuju da se njime iscrtaju točkice na najistaknutijim dijelovima lica, kao što su unutarnji i vanjski kut očiju, luk ispod obrva i jagodice obraza, a zatim se nježno razmaže prema krajevima lica da se što bolje stopi s tenom.

(Ništa manje bitno, nakon ovog koraka brzinskog šminkanja vizažisti koriste još jedan trik: obilno nanesu nekoliko slojeva maskare kako bi efektno otvorili pogled.)

Kako odabrati idealnu nijansu? S obzirom da svaki iluminator sadrži reflektirajuće čestice, dovoljno je ako je za nijansu svjetliji od puti kako bi naglasio najbolje na licu.

Svjetloputima se savjetuje odabir posvjetljivača ružičastih i bež nijansi za postizanje sjajnog i svježeg izgleda lica. Osobe nešto tamnijeg tena odabrat će jednu od toplih nijansi pijeska kako bi naglasili senzualan sjaj svoje puti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.