Lifestyle

Ljubavni život

Zašto žene vole pričati o prevari?

Zašto žene vole pričati o prevari?

Stručnjaci za veze kažu da je to zato jer muškarci za razliku od žena imaju manje povjerenja u svoje prijatelje

Žene će se prije izbrbljati o preljubu nego muškarci, koji takve stvari jedino povjeravaju strancima. Više od 40 posto žena koje su prevarile svog partnera o tome je pričalo barem s jednom prijateljicom. S druge strane, tri četvrtine muškaraca koji varaju svoje partnerice od straha da se to slučajno ne sazna o tome mudro šute.

 

No, iako će svoju nevjeru skrivati i od prijatelja, o osvojim ekspadama će se prije pohvaliti pred potpunim strancima.

Samo šest posto muškaraca će najboljem prijatelju priznati nevjeru, dok će to isto napraviti 43 posto žena. Samo 15 posto žena o tome neće progovoriti ni u snu.

Stručnjaci za veze kažu da je to zato jer muškarci za razliku od žena imaju manje povjerenja u svoje prijatelje i jednostavno ne žele otkrivati ništa što bi ih učinilo ranjivima.

'Ukratko, muškarci ne vole otkrivati osjetljive stvari iz svog života, dok žene imaju puno povjerenja u svoje prijateljice. Muškarci se jednostavno ne vežu na jednak način i ne žele dijeliti stvari koje bi im napravile ranjivima. Oni se više vezuju na temelju zajedničkog iskustva poput izlazaka i napijanja vikendom, što je puno drukčije od izjave: 'Hej, znate li da sam spavao sa sestrom svoje žene?!' Boje se da bi takva informacija mogla biti iskorištena protiv njih u nekom trenutku.

Žene zato vole pričati i tračati. Vole dramatičnost sapunica, a toliko vjeruju svojim prijateljicama da ni ne pomišljaju da bi ih one mogle izdati', objasnio je stručnjak za veze Phillip Hodson.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.