Lifestyle

5 najljepših lica modnog svijeta

Top 5 'supermogulica'

Top 5 'supermogulica'

Iako ljepota ne traje vječno, ove su dame dokaz da se u njoj može maksimalno uživati i pomoću nje se itekao obogatiti, pa makar i "na kratko"

Svi mi znamo kako ljepota ne traje vječno i kako mladost brzo prolazi. A da im izgled neće zauvijek plaćati račune, znale su i Heidi Klum, Kate Moss, Gisele Bundchen, Elle Macpherson i Cindy Crawford koje su svoj prvi kapital stekle zahvaljujući upravo svojoj ljepoti.

No, i taj su prvi kapital znale oploditi, pa su danas multimilijarderke. Formula uspješnosti uključuje i Sports Illustrated, vlastite televizijske emisije i Victoria's Secret ugovore - gotovo sve dame koje se nalaze na listi 'supermogulica' imaju barem dvoje od navedenog, prenosi moda.hr .

Luksuzni ugovori s kozmetičkim kućama, osobito ako se njihovo ime nalazi na skupocjenim bočicama, baš kao i drugi proizvodi brandirani njihovim imenima doprinose podebljem bankovnom računu.

1. Gisele Bundchen

Bivši Victoria's Secret Angel, Gisele je 'posudila' svoje ime brazilskim japankama što joj je u kućnu blagajnu donijelo oko 8 milijuna dolara za više od 30 milijuna japanki prodanih u 2009. godini.

U 2010. godini lansirala je ekološki prihvatljivu kozmetiku za njegu kože Sejaa, a vlasnica je i hotela Palladium Executive u rodnom Brazilu. Osim toga najbolje je plaćeni model u 2010. godini (zaradila je 25 milijuna dolara).

2. Heidi Klum

U rujnu ove godine, Heidi Klum je nakon punih 13 godina objesila na klin svoja anđeoska krila. Karijeru je započela kao model za kupaće kostime u Sports Illustrated-u, a otada je pokrenula svoju liniju nakita, anti-aging liniju kozmetičkih proizvoda, dvije linije odjeće za trudnice i liniju sportske odjeće s New Balance-om što joj je donijelo 16 milijuna dolara prošle godine. Osim toga, Heidi vodi i dva reality showa - Project Runway i njemački Topmodel.

3. Tyra Banks

Još jedna iz divizije anđela Victoria's Secret-a, Tyra Banks, zarađuje oko 30 milijuna dolara godišnje zahvaljujući nekolicini televizijskih projekata.

Vlasnica je producentske kuće Bankable koja producira 'True Beauty' i 'Stylista', kao i 'Next Top Model' koji se licencno udomaćio po cijelom svijetu.

Tyra i dalje vodi američko izdanje.

4. Kate Moss

Žena koja ima najviše naslovnica Vogue-a veliki zaokret u svojoj karijeri doživjela je u posljednje tri godine - otkako je napravljena linija Kate Moss za Topshop, što joj je navodno donijelo 2 milijuna dolara od ukupne zarade kolekcije koja je bila 40 milijuna dolara.

Osim toga Kate je potpisala i kolekciju torbi za luksuzni francuski brand Longchamp, te nekoliko parfema.

Uskoro se priprema i za lansiranje linije nakita i kozmetike - sve pod vlastitim Kate Moss brandom.

5. Iman

55-godišnja Somalijka Iman poznata je po svojoj make-up liniji za žene tamne boje kože koliko i po svojoj manekenskoj karijeri.

No, osim linije make up proizvoda, supruga Davida Bowija posjeduje i liniju kućnog dekora, liniju odjeće i asesoara, te vodi i 'The Fashion Show' na američkom Bravu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.