Lifestyle

Zdravlje i hrana

Zdravlje iz jabuke

Zdravlje iz jabuke

Jabuke su jako važne i za njegu zubi, a također su jako dobro sredstvo za osvježavanje daha

Pojedini liječnici tvrde da se bolesti srca i krvnih žila mogu spriječiti ako se svakoga dana pojede samo jedna jabuka. Jabuka je korisna za dobar san, protiv kroničnog umora, visokog tlaka, vrtoglavice, pretilosti, glavobolje, migrene, proljeva, povraćanja, bolesti grla, opeklina, proširenih vena, opstipacije, išijasa i još mnogo drugih bolesti i stanja.

Koristi se cvijet i plod jabuke. Cvijet se bere u četvrtom, petom i šestom mjesecu, a plod od početka šestog do kraja devetog mjeseca. Plod sadrži: vodu, šećer, vitamine A, B i C i organsku kiselinu. Za razliku od drugih vrsta voća, jabuke se lako čuvaju, pa ih u ponudama trgovima ima tijekom cijele godine, piše portal mojezdravlje .

Svježa jabuka sadrži veće količine pektina koji u organizmu apsorbira vodu i otrove, pa stoga stručnjaci preporučuju barem jedan dan tijekom mjeseca jesti samo jabuke i piti sok od jabuka, kako bi se iz organizma izbacili svi otrovi koji se nakupljaju konzumiranjem namirnica životinjskog porijekla.

Pektin također ima pozitivno djelovanje na sluznicu crijeva, pa se preporuča kod problema sa opstipacijom ili proljevom. Jabuke su jako važne i za njegu zubi, a također su jako dobro sredstvo za osvježavanje daha.

Sok od jabuke je ljekovit, koristan i osvježavajući napitak, a sadrži sve sastojke kao i sam plod jabuke. Od jabuka se može praviti i jabučni ocat, vino, marmelada, kompot, čaj, kolači i još puno drugih stvari.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.