Lifestyle

Muškarci i žene

Zašto obožavaju grudi?

Zašto obožavaju grudi?

Grudi dolaze u raznim veličinama, oblicima i formama, no bez obzira spadaju li u mini, maxi ili super size kategoriju, one su jedan od najjačih ženski aduta. Obožavaju ih muškarci u svim kulturama i stoljećima unatrag.

Prema nekim statistikama najveći broj muškaraca, njih 38 posto, bi se rado izgubilo u četvorki, slijedi je solidna trojka koju voli 32 posto muškaraca. Čak 19 posto frajera bilo bi zadovoljno peticom, dva posto voli izrazito male grudi, dvojke voli četiri posto muškaraca, a samo tri posto voli šestice.

Prema jednom njemačkom istraživanju provedenom na 200 muškaraca, gledanje u ženske grudi ravno je treniranju pola sata gimnastike i blagotvorno utječe na muško zdravlje. Pomalo seksistički zaključak, no ako se uzme u obzir da se muškarcima dok gledaju ženske grudi snižava krvni tlak i opasnost od srčanih oboljenja, možda taj podatak i nije pretjeran.

Grudi su znak plodnosti

Od košarice A do G, sve su grudi simbol ženske plodnosti. One su znak ženine sposobnosti da stvori i održi život.

Zbog prirodne selekcije

Prema Charlesu Darwinu i teoriji evolucije podsvjesno tražimo partnera koji je zdrav i sposoban za reprodukciju. Prema njegovim istraživanjima muškarce privlače grudi, osobito one zaobljenije i veće koje su indikator jake ženske konstitucije i sposobnosti za produžetak vrste. Iako nam danas reprodukcija nije top prioritet, instinkt je ostao.

Grudi su ključ za žensko uzbuđenje

Svaki dobar ljubavnik zna kako i na koji način uzbuditi ženu milujući joj grudi. No osim što su erogena ženska zona, samo pogled na gole ženske grudi dovoljna je stimulacija da raspali mušku maštu i libido.

Socijalni moment

Grudi su predmet obožavanja zbog brojnih bioloških razloga, no što je s utjecajem društva? U društvu opsjednutom grudima na svakom koraku vidljiva je fiksacija tim ženskim atributima. Pogledajte smo naslovnice časopisa, reklamne kampanje, videospotove, oglase i modne časopise. Dio tijela koji je obično uvijek u prvom planu upravo su grudi.

Obavija ih primamljivi veo tabua

Naime, one su dio tijela koji bi trebao biti prekriven i zaštićen od pogleda. Upravo zato što nisu namijenjene da ih svi vide, baš zato su privlačne. I kao što je Jerry Seinfeld u svom stilu jednom rekao da žene pokrivaju glavu, a ne grudi, svi bi trčali u dućan iza ugla kupiti novi broj magazina 'Head Illustrated'.

Zabranjeno voće najslađe je voće.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.