Lifestyle

Savjeti

Ojačajte vaše nokte

Ojačajte vaše nokte

Ono što je uništilo vaše nokte, može ih ponovno i oporaviti

Krhki i lomljivi nokti čest su ženski problem, a najčešći krivci za to su stres i loša prehrana. Proces oporavka za nokte nije jednostavan i ne može uspjeti bez truda i predanosti, ali se svakako isplati.


1. Prestanite koristiti lakove za nokte

Kemikalije iz lakova za nokte i acetona, pogotovo ako se često koriste i mijenjaju, mogu znatno oslabiti nokte. Pustite nokte da dišu barem dva tjedna i rezultati će vas zadiviti.

2. Kapsule

U ljekarnama se mogu kupiti različite vrste tableta za pojačanje rasta kose i noktiju. Ako mislite da je to samo reklamni trik - varate se. Te tablete sadrže sastojke nužne za rast noktiju, a koje vi zbog neuredne prehrane vjerojatno ne donosite dovoljno u organizam. Ako želite ojačati svoje nokte, svakako počnite redovite uzimati tablete koje će vam u tome pomoći.

3. Pravilna prehrana

Ono što je uništilo vaše nokte, može ih ponovno i oporaviti. Jedite redovito i unosite u organizam dovoljno vitamina i kalcija kako bi vaša koža, kosa i nokti ponovno zablistali.

4. Lakovi za jačanje

Većina ovih lakova zaista pomaže, ali problem je u tome što ih ne nanosimo prema uputama. Budite uporni i nanosite lak za jačanje noktiju svaki dan.

5. Ne koristite nokte kao alat

Pazite na svoje nokte i ne otvarajte s njima limenke, ne perite suđe bez rukavica i ne "kopajte" stalno po licu jer ih i tako savijate i uništavate.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.