Restoran "Kornat"
Kornatska hama –jedinstven specijalitet u restoranu Kornat
Ono čime vas restoran Kornat može osvojiti već na prvi pogled svakako je nenametljiva elegancija, ljubazno osoblje i vrhunski pripremljeno jelo. Ovaj petak u restoranu Kornat imali smo priliku uživati u specijalnom meniju, čija je baza bila kornatska hama.
Ovaj petak u restoranu Kornat imali smo priliku uživati u specijalnom meniju, čija je baza bila kornatska hama.
Radi se o jedinstvenoj ribi, posluženoj na način koji vas ne može ostaviti ravnodušnima.
Ova bijela riba odavno je nestala iz sjevernog Jadrana, stoga malo Zadrana osim onih starijih zna o kojoj je vrsti ribe riječ. Okusom je najsličnija brancinu, a uzgaja se pored otočića Košara u blizini Nacionalnog parka Kornati.
Obiluje nezasićenim omega-3 masnim kiselinama, a zbog svojih povoljnih nutricionističkih značajki predstavlja iznimno lagan obrok.
Kornatska hama namijenjena je slovenskom, talijanskom i domaćem tržištu. U Hrvatskoj je dostupna u Cromarisovim ribarnicama u Zagrebu, Zadru, Preku, Makarskoj, Limskom kanalu i Rovinju, ali i na ostalim prodajnim mjestima svježe ribe.
A Zadranima je na posebno pripremljen način dostupna u restoranu Kornat, koji je u suradnji s Cromarisom i Maraskom organizirao večer užitka u okusu i mirisu.
Po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna, gostima se nudi slijed od tri jela. Hladno predjelo čine pašteta i tartar od hame, orada i carpaccio od hame. Fuži sa sušenim rajčicama i oradom, tjestenina i riža s dimljenom oradom i brancinom čine toplo predjelo, a kao glavno jelo poslužuje se odrezak od hame s krumpirom, rolada od hame sa škampima, te palenta sa svježim špinatom.
Uz već poznatu kvalitetu usluge, Kornat radi na promociji autohtone recepture, pa smo tako nakon hame uživali u Maraschinu i desertu - torti od višnje maraske i zadarskog maraschina, koja se nekada zvala Stošin san, a u restoranu Kornat nazvana je Anastazija.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.