Lifestyle

Restoran "Kornat"

Kornatska hama –jedinstven specijalitet u restoranu Kornat

Kornatska hama –jedinstven specijalitet u restoranu Kornat

Ono čime vas restoran Kornat može osvojiti već na prvi pogled svakako je nenametljiva elegancija, ljubazno osoblje i vrhunski pripremljeno jelo. Ovaj petak u restoranu Kornat imali smo priliku uživati u specijalnom meniju, čija je baza bila kornatska hama.

Ovaj petak u restoranu Kornat imali smo priliku uživati u specijalnom meniju, čija je baza bila kornatska hama.

Radi se o jedinstvenoj ribi, posluženoj na način koji vas ne može ostaviti ravnodušnima.

Ova bijela riba odavno je nestala iz sjevernog Jadrana, stoga malo Zadrana osim onih starijih zna o kojoj je vrsti ribe riječ. Okusom je najsličnija brancinu, a uzgaja se pored otočića Košara u blizini Nacionalnog parka Kornati.

Obiluje nezasićenim omega-3 masnim kiselinama, a zbog svojih povoljnih nutricionističkih značajki predstavlja iznimno lagan obrok.

Kornatska hama namijenjena je slovenskom, talijanskom i domaćem tržištu. U Hrvatskoj je dostupna u Cromarisovim ribarnicama u Zagrebu, Zadru, Preku, Makarskoj, Limskom kanalu i Rovinju, ali i na ostalim prodajnim mjestima svježe ribe.

A Zadranima je na posebno pripremljen način dostupna u restoranu Kornat, koji je u suradnji s Cromarisom i Maraskom organizirao večer užitka u okusu i mirisu.

Po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna, gostima se nudi slijed od tri jela. Hladno predjelo čine pašteta i tartar od hame, orada i carpaccio od hame. Fuži sa sušenim rajčicama i oradom, tjestenina i riža s dimljenom oradom i brancinom čine toplo predjelo, a kao glavno jelo poslužuje se odrezak od hame s krumpirom, rolada od hame sa škampima, te palenta sa svježim špinatom.

Uz već poznatu kvalitetu usluge, Kornat radi na promociji autohtone recepture, pa smo tako nakon hame uživali u Maraschinu i desertu - torti od višnje maraske i zadarskog maraschina, koja se nekada zvala Stošin san, a u restoranu Kornat nazvana je Anastazija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.