Lifestyle

Mehanička nevjesta

O čemu sanjaju tehnoseksualci?

O čemu sanjaju tehnoseksualci?

Zanimljivo, tehnoseksualizam je mnogo rasprostranjeniji kod muškaraca dok je malo koja žena zainteresirana za umjetnog partnera

Tehnoseksualnost je termin koji se odnosi na narcisoidno feminizirane muškarce s posebnim fetišem na "gadgete", no riječ ima i sekundarno značenje - tehnoseksualac može biti i osoba koju seksualno uzbuđuju roboti, androidi ili pak silikonske japanske lutke s vokabularom od 100 riječi i 200 tipova stenjanja.

Napredak tehnoseksualne kulture

No, odnedavno, oni su postali i predmetom zanimljivog dokumentarca redateljice Allison de Fren. Pod imenom "The Mechanical Bride" krije se film koji istražuje svijet umjetnog vezivanja u tehnoseksualnoj pop kulturi, prenosi jezebel.com. Uz svoj redoviti posao profesorice kulture medija na sveučilištu Occidental, de Fren se upustila u prilično hrabar pothvat u kojem pokušava ukazati na veliki napredak u tehnoseksualnoj kulturi - od pojave androidnih lutki pa sve do onih koje su toliko stvarne da je i običnom promatraču teško uočiti razliku.

Muškarce sve više privlače "umjetne" žene

Kroz dokumentarac se provlače razne subkulture tehnoseksualizma, a de Fren čak i intervjuira čovjeka pod imenom "Davecat" koji od živog, ipak više voli ono umjetno društvo. Uz njegovu, ali i pomoć ostalih članova tehnoseksualnog društva, de Fren donosi priču, osobnu i pomalo morbidnu priču ljudi koji ljubav i pažnju traže u kombinaciji čovjeka i robota.

Zanimljivo, tehnoseksualizam je mnogo rasprostranjeniji kod muškaraca dok je malo koja žena zainteresirana za umjetnog partnera. To vjerojatno i nije toliko teško za shvatiti, jer su muškarci i inače ti koji žene češće promatraju samo kao objekte, što je danas, nažalost, došlo čak i do razine dehumanizacije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.