Lifestyle

Razmišljajte o hrani

Ručak na poslu: Salata ili sendvič?

 Ručak na poslu: Salata ili sendvič?

Jutro je, ustajete, perete zube, oblačite se, šminka (neobavezno), uzimate novce, ključeve, laptop i već jurite na posao. Doručak će pričekati do prve pauze, ionako niste jutarnji tip, piše wedding.hr

Pauza je za par sati, taman ste ogladnili. Hvatate se za novčanik i odlazite u obližnju prodavaonicu kako biste uzeli nešto za doručak / ručak. Kako ste danas došli nešto kasnije, već su rasprodane sve četiri zdjelice salate s piletinom koju inače obožavate.

Razmišljate što biste mogli uzeti umjesto toga, jednako zdravo, jednako hranjivo. Glavica salate, tunjevina (jer nemate kuhanu piletinu) povrće, to sve smiksati, nemate začine.... Ne može. Hoćete uzeti neki svježi sir? S čim ga kombinirati?

Svejedno ćete ostati gladni, sir vas ne zasiti. Ne može ni to. Razmišljate dalje. Kilogram voća bi vam dobro sjeo, ali biste baš pojeli nešto slano. Možda neki integralni krekeri? Oni nisu obrok kakav vam ujutro treba. Odustajete, već je prošlo pola vaše pauze. Grabite sočan sendvič s police i razmišljate - ma dobro, danas ću sendvič, a sutra nešto zdravo. I tako svaki dan...

Ako već razmišljate o zdravoj prehrani, zašto ne biste promijenili svoje navike vezano za ručak na poslu. U početku će se to činiti teškim i napornim, ali kasnije će to postati vaša navika te ju nećete ni primjećivati. Zašto ne biste sami pravili jednostavne i ukusne obroke koje ćete nositi na posao? Ne samo da ćete uštedjeti dosta novca, već ćete uvijek biti siti i puni energije, te osvješteni o zdravoj prehrani i brizi za vlastito tijelo.

Pravite li salatu, najbolje je pripremiti sve navečer, te ujutro samo zgotoviti. Primjerice, salata s piletinom, zelenom salatom i rajčicom - piletinu skuhajte navečer, salatu i rajčicu operite, a ujutro samo odvojite 5 minuta kako biste sve to skupa povezali vrhnjem u salatu, začinili i spakirali u posudicu.

Također se uopće nemojte ustručavati ponijeti na posao ostatke hrane od jučerašnjeg ručka. Komad mesa u umaku s gljivama, tjestenina s rajčicom ili mamina sarma bit će puno bolji obrok od kakvog peciva iz pekarne. Ugrijte na kratko u mikrovalnoj na poslu i zamirisat ćete cijeli ured, a mnogima će narasti zazubice.

U svakom slučaju, razmišljajte o hrani. Organizirajte si obroke na poslu, jer radno vrijeme od 8 sati zahtjeva obrok koji će vas napuniti energijom koja traje, a na onom privremenom koju dobivate iz fast food hrane. Proučite recepte za salate koje se brzo pripremaju, kod izrade ručka uvijek napravite koju porciju više koju bi mogli ponijeti sutradan na posao.

Promjenu ćete osjetiti već nakon prvog tjedna I svidjet će vam se! A tada će i taj sendvič koji ponekad kupite u prodavaonici biti opravdan i puno ukusniji nego kad ga jedete svaki dan.

wedding.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.