Dani mladog francuskog vina
Restoran Kornat najavljuje gurmansku feštu uz Beaujolais Nouveau
Degustacijski meni namijenjen Beaujolaisu bit će u ponudi SAMO od četvrtka, 15. do subote 17. studenog po cijeni od 200 kuna!
U restoranu Kornat večeras vas očekuje jedinstvena gurmanska fešta - predstavljanje ovogodišnjeg Beaujolais Nouveaua. Riječ je o danima mladog francuskog vina koji se održavaju svake godine, trećeg četvrtka u mjesecu studenom .
"Mi već četvrtu godinu za redom radimo tu ponudu s vinarskom kućom Georges Duboeuf, inače kraljem Beaujolaisa poznat u čitavom svijetu. To je jedna jako lijepo priča o mladome vinu koje u Francuskoj proizvodi od samo jedne sorte grožđa, Gamay", kaže voditeljica restorana Sandra Petričić.
"Zanimljiva je činjenica da je po francuskom zakonu zabranjeno prodavanje i puštanje u optjecaj tog vina prije 3. četvrtka minutu nakon ponoći. Prije toga se ne smije puštati u opticaj. I ove godine, povodom održavanja večeri mladog vina Beaujolais Nouveau, radimo i specifičan meni zato što je i cijeli taj događaj i ugođaj poseban. Htjeli smo ljudima, s tom kulturom ispijanja mladog vina, unijeti jedan poseban ugođaj za vrijeme i na kraju radnog dana, te da se dođu opustiti, podružiti s najmilijima uz finu kapljicu i savršene okuse i mirise jeseni.
Naglašavamo kako će meni namijenjen Beaujolaisu biti u ponudi SAMO od četvrtka, 15. do subote 17. studenog, tako da oni koji žele rezervirati stol za jednu od ta tri dana nek to učine što prije jer jednom kada se rezervacije popune, to je to. Do sljedeće godine će se oni koji se nisu stigli najaviti morati strpjeti", kaže voditeljica.
Na meniju restorana Kornat vas večeras očekuje prava gurmanska poslastica, degustacijski meni, po cijeni od 200 kuna, koja će, vjerujemo, oduševiti i one najzahtjevnije ljubitelje gastro užitaka.
Beaujolais voćnih aroma malina, jagoda, crvenih ribiza, i drugog crvenog voća,crna. Odlično paše uz bijela mesa, piletinu, kobasice, sušena mesa, razne sireve
Sljedovi će ići sljedećim redoslijedom:
- pašteta od guščje jetre na crostinu od maslaca
- papardelle contadine s tartufima
- pačja prsa u umaku od kestena i suhih šljiva
- pačji confié s pireom od celera na soteu od suhih vrganja
- duet mousseva od crne čokolade s redukcijom naranče i kestena s aromom cimeta
Vezane vijesti
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Izdvojeno
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
-
Hrvatski skijaš Samuel Kolega osvojio je šestu poziciju na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Val D'Isereu, čime je izjednačio svoj najbolji doseg karijere.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.