Fino piće
Frano Lasić, Helena Minić i Mare Milin prvi isprobali Ballantine's Christmas Reserve koktele
Note slatkog drva, suhog voća, grožđica, kruške i cimeta te profinjeni okusi voća, koji uključuju sukulente tangy naranče, s nježnim dodatkom korijena sladića i đumbira karakteristični su za Ballantine's Christmas Reserve viski. Njegove mirise i okuse, prvi su testirali glumci Frano Lasić, Duško Modrinić i Matija Kačan, glumice Helena Minić, Marija Borić i Jasna Jozić te fotografkinja Mare Milin.
Ovo posebno doba godine inspiriralo je Ballantine's Master Blendera na kreiranje jedinstvenog viskija koji svojim notama objedinjuje karakteristične blagdanske okuse - Ballantine's Christmas Reserve.
" Počašćen sam što sam dio Ballantine's tima i što imam priliku uživati u jedinstvenom blagdanskom okusu Christmas Reserve viskija. Veliki sam ljubitelj pravih „muških" pića, pogotovo dobrog viskija. Svidjele su mi se ove neobične arome koje su se savršeno stopile s menijem. Sigurno ću iskoristiti nadolazeće blagdansko vrijeme da uživam u njihovim mirisima i okusima" rekao je glumac Frano Lasić.
Ballantine's brand ambasador Vjenceslav Madić Kishoni podučio je sve prisutne tajne umjetnosti pijenja ovog luksuznog pića. Gostima je omogućio da testiraju svoje olfaktivne sposobnosti zanimljivim zadatkom - detektiranjem mirisa cimeta, karamele i suhog voća. Titulu najbolje zaslužila je Mare Milin koja je pogodila tri od četiri zadana mirisa.
„Nisam velika pobornica žestokih pića, ali sam oduševljena kombinacijom viskija i aroma suhog voća, cimeta i naranče! Ovo je bilo ugodno i edukativno iskustvo jer sam naučila o kulturi pijenja viskija, koja mi je do sada bila potpuna nepoznanica. Drago mi je i što sam iznenadila žiri, ali i samu sebe detektiranjem okusa. Sigurno će ove zanimljive mješavine biti i moj izbor za novogodišnju noć" rekla je Mare Milin.
Ballantine's Christmas Reserve odlično se sljubljuje s mesom i crnom čokoladom, podučio je prisutne Vjeceslav Madić Kishoni pa su se na meniju našli Carpaccio classico (s rikolom i granna padanom); krem juha od šumskih gljiva; biftek rossini (kuhano povrće, guščja jetra na redukciji crnog vina i Ballantine's Christmas Reserve viskija i tartufima) i kao šećer na kraju mousse od crne čokolade.
„Moram priznati kako sam uvijek mislila da viski nije piće za mene, ali se sam se s Ballantine's Christmas Reserve ugodno iznenadila. Čak sam i naučila razliku između grain i malt viskija! Jako su mi se svidjele arome đumbira i kruške koje teško možemo zamisliti u kobinaciji s alkoholom. To je zanimljiva promjena koju bi svatko trebao probati!" izjavila je glumica Helena Minić.
S obzirom da se na tržište plasira samo jednom godišnje, Ballantine's Christmas Reserve jedinstven je viski kreiran specijalno za Božić. Ostajući vjeran svojim korijenima prestižnog i autentičnog viskija, prirodno zrači duhom Božića.
Vezane vijesti
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Javnim pozivom za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zadra za 2025. godinu planirana je dodjela sredstava u iznosu od 332.000,00 eura.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
Omiljeno sanjkalište Ličana i Dalmatinaca Cvituša kod Lovinca, otvorila je svoja vrata. Snijega ima obilje, na radost i veselje najmlađih, ali i onih starijih pa zimske radosti - mogu početi.
Izdvojeno
-
Njemački košarkaš Brooklyn Netsa Dennis Schröder potpisat će ugovor za Golden State Warriorse, kalifornijski NBA klub Stephena Curryja, objavio je američki sportski kanal ESPN.
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.