Lifestyle

Uz stvari iz doma

Kako se lako riješiti neugodnih mirisa

Kako se lako riješiti neugodnih mirisa

Teško se rješavate neugodnih mirisa poput dima od cigareta koji se uvukao u odjeću ili prostor? Evo ideja kako ih se riješiti na jednostavan način.

Neugodni mirisi ponekad su jednostavno neizbježni, piše msn.com, ali ima rješenja koja su laka i brza te većinu potrebnih sastojaka imamo kod kuće.

1. Ekstrakt vanilije

Jedan od najstarijih trikova je da par kapi vanilije namažete na žarulju dok je ugašena. Kada se počne zagrijavati, počet će se širiti ugodan miris. To, naravno, možete isprobati i s drugim mirisima koji vam više odgovaraju.

2. Zubna pasta

Ako vam se uvukao neki grozan miris u kožu, poput luka ili češnjaka dok kuhate probajte utrljati pastu za zube. Sastojci koji osvježavaju dah mogu neutralizirati loše mirise na koži.

3. Jabučni ocat

Bilo da vam je ostala zadimljena soba nakon iznenadnih gostiju ili zagorio ručak, jabučni ocat je rješenje za takve neugodne mirise. Imate dvije opcije. Prva je da stavite ocat u posudu i ostavite na mjesto gdje najviše smrdi, a ako se samo trebate brzo riješiti primjerice mirisa cigarete, namočite krpu u ocat i mašite u zadimljenoj prostoriji.

4. Mirisi u posudama

Ako su vam slučajno neugodni mirisi ostali u posudama za hranu, ulijte u njih malo soka od rajčice i dobro razmažite. Zatim dobro operite posude u toploj i sapunastoj vodi, osušite i spremite u frizer na nekoliko dana.

5. Ljubimci

Kućni ljubimci često se jako zaprljaju kada provode vrijeme vani, a obično čišćenje ne pomaže. U slučaju jakog smrada možda pomogne kupka složena s pola čaše octa, četvrtinom praška za pecivo, žlicom tekućeg gela za tuširanje pomiješano u jednoj litri vode s tri posto vodikovog peroksida. Nakon kupke ljubimca trebate temeljito isprati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.