15 minuta pripreme
Ukusna salata s makaronima i lososom
Tjestenina je jedan od omiljenih priloga jer je ukusna, brzo gotova i hranjiva. Nemate li više inspiracije kako biste je spremili, evo recepta za makarone s paprikom, špinatom i lososom.
Losos je vrlo zdrava riba jer obiluje omega-3 masnim kiselinama, vitaminima A i D, aminokiselinama i selenom. Sve to zajedno pomaže boljem pamćenju i štiti živčani sustav. Dodate li zdravoj ribi malo makarona, špinata, paprike i začina, dobit ćete ukusan obrok. Prema receptu s Taste.com, ova je tjestenina gotova za 15 minuta, a idealna je i za to da je ponesete sa sobom i, primjerice, na poslu pojedete zdravo jelo.
Sastojci:
350 g makarona
2 x 210 g lososa bez kostiju
1 šalica špinata
3 male sjeckane rajčice
1 žlica kopra
1/2 crvene paprike, izrezati na trake
1/2 zelene paprike, izrezati na trake
Priprema:
Makarone skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i stavite sa strane, ali neka ostane topli. Dok pripremate makarone, namažite tavicu maslinovim uljem i prepržite trakice paprike oko četiri minute dok ne omekšaju. Dodajte rajčicu, losos, špinat te malo soli i papra. Pecite još tri minute. Pomiješajte s tjesteninom i naribajte malo parmezana pa poslužite. Umjesto lososa može vam poslužiti i tuna.
Vezane vijesti
-
Ljudi koji žele smršavjeti najčešće posežu za rigoroznim mjerama te se odriču većine namirnica-
-
-
-
Izdvojeno
-
Rak vrata maternice spada u one vrste raka koji se mogu u najvećem broju slučajeva spriječiti ranim otkrivanjem i liječenjem premalignih promjena. Zbog toga nijedna žena ne bi smjela u današnje vrijeme umrijeti od raka vrata maternice, ukoliko se redovito provode ginekološki pregledi i bolest otkrije na vrijeme.
-
-
Prirodno ljute namirnice izvanredno su ljekovite – zahvaljujući tvarima koje im daju prodoran miris i okus. Primjerice, luk je, zajedno s češnjakom, dobro ostaviti da nakon rezanja malo ''odstoji''.
-
Znanstvena knjižnica Sveučilišta u Zadru poziva Vas na javno predavanje pod nazivom „Lombok: skriveni dragulj Indonezije - priče s puta kroz rajske plaže i lokalnu kulturu“ prof. dr. sc. Anice Čuka s Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.