Lifestyle

Brza rješenja

Kakve kostime izraditi djeci za maškare

Kakve kostime izraditi djeci za maškare

Možda se ne osjećate kao maštovita i kreativna osoba, a željeli biste da vaši klinci imaju originalne kostime za maškare? Evo nekoliko ideja za super kostime od stvari u kući.

Čarobnjak poput Gandalfa

Ako je i vaše klince zahvatilo ludilom oko hobita, odmah će se složiti s idejom da postanu čarobnjaci poput Gandalfa. Bradu možete složiti od vate i prilijepiti je na podlogu od papira kojem ćete na krajevima provući traku odnosno gumicu koja se zakvači iza uha.

TinkstockMaske za klince iz kućne radinosti Šešir složite na klasičan način tako da od srebrnog papira napravite tuljac. Donji dio šešira izrežite u krug po mjeri djetetove glave i prilijepite ga na tuljac. Za ogrtač vam može poslužiti bilo koja jednobojna stara košulja ili primjerice ogrtač. Na muškoj košulji odrežite kraj rukava na kojim se nalazi gumbi. Izrežite nekoliko srebrnih zvjezdica i polijepite po košulji te je stisnite bilo kojim debljim konopcem. I za kraj vam je potreban štap koji bez problema možete pronaći u parku.

Jednorog za dječake i djevojčice

Ako ste baš u zadnji čas shvatili da trebate kostim, možete djetetu predložiti da bude jednorog. Ovaj je kostim vrlo jednostavan, jer ćete iskoristiti običnu trenirku s kapuljačom. Dakle, od kartona izradite tuljac koji će podsjećati na rog i zatim ga obojite u bijelo ili omotajte srebrnu foliju.

Od krep papira, kolaža ili ukrasnih trakica napravite tanke vrpce u nijansama odjeće i omotajte ih naizmjence oko roga. Sada od duljeg kartona trebate napraviti grivu koja se stavlja na kapuljaču i ide po leđima. Najbolje bi bilo da u sličnim bojama izrežete sitne trake krep papira i lijepite ih sa svake strane trake od kartona ili nekog materijala. Najprije izmjerite duljinu grive pa onda odrežite traku širine tri do četiri centimetara. Kada je traka gotova, na vrh prilijepite rog. Traku s rogom, odnosno grivom prilijepite na majicu počevši s kapuljačom, a na cipele ispod trenirke možete od papira izrezati oblik kopita i staviti na rist.

Vile, princeze i vještice

Uz malo mašte i kreativnosti, lako možete napraviti slatke kostimiće za cure. Uzmite dres s ritmike i kupite malo tila u boji koja vam se sviđa. Sašijte porub da možete uvesti gumicu i već imate suknjicu. Dalje, ovisno o temi, dodajte razne sitnice poput krune od kartona i glitera ili kolaža.

Čarobni štapić lako možete napraviti od štapića za ražnjiće i kartonske zvijezde na vrhu, a sve obložite običnom srebrnom folijom i ukrasite po želji. Iskoristite stare šešire i šalove za kostime vještice ili proročice i neće se dogoditi da neko drugo dijete ima kostim sličan vašemu.

U stvaranje kostima svakako uključite i klince, jer njihova je mašta neiscrpan izvor, a zajedno ćete provesti i kvalitetno vrijeme.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.