Igre u kuhinji
Što možete kuhati zajedno s klincima
Stiliziranjem hrane za potrebe snimanja, odnosno foodstylingom, među prvima se u Hrvatskoj počela baviti Teodora Sijarto.
Tajnu neodoljivog izgleda hrane na reklamama koje gledamo na TV-u i na strancima časopisa Teodora je dovela od savršenstva, a osim foodstylingom, kao prava zaljubljenica u hranu, i sama uživa u kuhanju, pečenju i osmišljavanju recepata. Ne krije da je većinu toga što zna o foodstylingu naučila preko interneta i kulinarskih radionica, budući da škola za tako nešto kod nas ne postoji.
Ne krije koliko uživa u kuhanju i pripremi hrane, a budući da je i mama troje djece, najbolje zna kako se djeca mogu zabaviti i educirati u kuhinji. Teodora je, naime, mama blizanca od 10 godina, dok najmlađi sin ima sedam godina, a svi, naravno, dijele maminu ljubav prema kuhanju, pa se nerijetko i sami motaju po kuhinji želeći pomoći.
Ako i sami imate male pomagače oko sebe i ne znate kako ih uključiti u kuhanje, možda je najbolje da slijedite Teodorine savjete:
Najbolje je da odaberete vrijeme kada su odmorni i kada i vi sami imate vremena, najbolje u vrijeme prije večere ili preko vikenda.
Unaprijed isplanirajte što ćete kuhati ili peći.
Najbolje je početi s kolačima
Obavite kupnju s djecom u dućanu i pustite ih neka slobodno sudjeluju u odabiru namirnica, vaganju...
Ako radite s djecom od sedam do devet godina, najbolje se držati sljedećih savjeta:
Koristite tup nož za rezanje.
Pustite ih da naribaju sir i povrće, a ribež prije ribanja sira stavite u duboko zamrzavanje pola sata jer se tako sir lakše riba.
Dajte im da mjere tekućinu i važu suhe sastojke.
Neka sudjeluju u čišćenju luka, češnjaka, mrkve...
Dopustite im da sami slože stol.
Premazivanje kistom može biti jako zabavno.
Miješanje i miksanje smjese za kolače.
Kako klinci mogu sami napraviti ukusne zalogajčiće?
Nekoliko kriški tosta može se izrezati kalupima za sitne kolače i pustite djecu da sami izrezuju. Napravite namaz od maslaca sa začinskim biljem te maslacem premažite izrezani tost. Pustite da djeca dekoriraju i slažu slike (to mogu biti i slatki zalogajčići).
Kako napraviti aromatizirano maslinovo ulje i maslac?
Narežite različito začinsko bilje, pripremite svijetlo maslinovo ulje i stavite svako bilje posebno u male plastične posude s poklopcem te dodajte taman toliko ulja samo da pokrije začine. Posude spremite u hladnjak. Možete napisati izvana što je u kojoj posudi. To možete napraviti i s maslacem.
Trik za hlađenje biskvita
Na izvađeni biskvit (torte, kolači) stavite krišku kruha na vrh i, kada kruh postane tvrd, maknite ga, biskvit se brzo hladi i ostaje mekan i vlažan.
Vezane vijesti
-
Školski obrok u Francuskoj postaje svojevrstan dio nastave, a jede se jednako kvalitetno, zdravo i probrano u svim privatnim i javnim obrazovnim ustanovama
-
Pet jednostavnih savjeta koji bi se trebali pridržavati da se bez veze ne prejedate
-
-
Izdvojeno
-
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i danju mnogima ugodno toplo. Povremeni oblaci bit će oni visoki koprenasti
-
Nogometaši Dinama ostvarili su drugu uzastopnu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka svladavši Slovan u Bratislavi s uvjerljivih 4-1 (2-1).
-
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (28) primljena je Međunarodnu Kuću slave maratonskog plivanja i prva je žena iz Hrvatske koja dobila to priznanje.
-
Pripremite se za otvaranje jesenje koncertne sezone uz jedinstveni glazbeni spektakl jer Dražen Zečić, jedna od najvećih glazbenih zvijezda regije, po prvi put dolazi u zadarski Arsenal!
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.