Lifestyle

Iritantne navike

Što mrzimo kod svojih kolega?

Što mrzimo kod svojih kolega?

Šalju vam e-mail iako sjede nasuprot vas, ostavljaju prljavi tanjur na svom stolu nakon ručka i njihov mobilni telefon zvoni vrlo glasno.

Popis najiritantnijih navika u uredu otkriva anketa provedena među više od 2.000 britanskih menadžera, a studija koju je proveo Institute of Leadership & Management pokazuje da kolegu iz noćne more čini niz ružnih navika. To su oni koji kasne na posao i na sastanke, stalno odlaze na pauze za cigarete te dolaze na posao kad su bolesni i kad su trebali ostati u krevetu.

Neprestano tračaju druge kolege, indiskretno razgovaraju o povjerljivim poslovnim problemima te dovode svoju djecu u ured.

Nisu simpatični ni oni koji koriste izlizani žargon poput ‘thinking outside the box', ‘going forward' i ‘let's touch base', kao ni oni koji nikada nisu platili kavu ili čaj.

No pobjednici nesimpatičnosti su oni koji loše upravljaju vremenom. Gotovo dvije trećine menadžera izjavilo je da ih najviše iritiraju kolege koje kasne na posao ili sastanke. Smetaju nam i oni koji šalju e-mail iako sjede nasuprot nama i mogli bi nam to jednostavno izgovoriti.

I uredska odjeća može biti problem: japanke i odjeća koja previše otkriva najčešći su uzrok iritacije.

Naravno, kako sve više vremena provodimo u uredu, jasno je da naizgled trivijalni problemi mogu postajati sve veći i izazvati ogorčenje i netrpeljivost.

'Ured je postao naš prvi dom, a naša je kuća tek ono mjesto na koje idemo spavati i budimo se da bismo proveli 20 minuta u doručku s djecom. Milijuni radnika provode više svojih budnih sati na poslu nego kod kuće', objašnjava profesor Cary Cooper, s Lancaster University Management School.

Problem je sve veći jer se produljilo tradicionalno radno vrijeme od 9 do 17 te svakog dana dolazimo sve ranije i odlazimo sve kasnije s posla, piše Mail Online.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.