Lifestyle

Što jedu nutricionisti

Hrana koju nutricionisti uvijek imaju u kuhinji

Hrana koju nutricionisti uvijek imaju u kuhinji

Ako ste se pitali što jedu nutricionisti, kao vrsni poznavatelji hrane, odgovor donosi huffingtonpost.com, koji je priupitao poznate nutricioniste što to uvijek imaju u kuhinjskim ormarićima i hladnjaku, piše danas.hr

Maslinovo ulje

Nije tajna da je maslinovo ulje zdravo, ali vrijedi još jednom napomenuti da ono dobro utječe na zdravlje srca, gubitak kilograma i da je sjajan izvor antioksidansa.

Češnjak

Češnjak se smatra najboljim prirodnim antibiotikom, a najzdraviji je sirov. Pomaže i u izbacivanju toksina iz krvi i tijela.

Riba

Dovoljno je da jedete ribu jednom tjedno i rizik od srčanog udara bi se mogao smanjiti za 40 posto.

Sirove sjemenke

Za zdravlje su dobre i sjemenke lana i suncokreta, a nećete pogriješiti ni ako jedete orašaste plodove.

Slanutak

Izvrstan je izvor proteina, a od njega možete napraviti salatu ili sve popularniji namaz humus.

Integralna tjestenina

Osim što je zdrava, odlična je kao temelj za laganija ljetna jela. Nećete pogriješiti ako je pomiješate s povrćem.

danas.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.