Lifestyle

Nostalgija

Za čim mame najviše žale

Za čim mame najviše žale

Nema mame koja bi se odrekla te najdraže i najteže uloge u životu. No zbog nje su se trebale odreći puno stvari koje su prije radile. I budimo iskreni - sigurno svaka mama žali za bar nečim što je imala prije majčinstva. Nije da bi se ikada mijenjala. Ali ipak...

Evo što bi mame opet voljele imati:

Ići u toalet same
Imate li malo dijete? Vjerojatno ste zaboravili kako je to biti u kupaonici bez publike. Vaš trogodišnjak pomno proučava kako brijete noge, perete zube i peglate kosu. Možda se čak i igra WC papirom dok ste vi na toaletu. Strpite se još malo. Neće vječno biti vaš mali privjesak.

Čuti svoje ime
'Maaaama, maaaamice' i tako sto puta u danu. Sve mame jedva su dočekale da njihovi najmlađi napokon kažu 'mama'. No kada, bilo kroz cviljenje, bilo plač, bilo smijeh, čujete 'maaamaaaa' sto puta dnevno, stvarno poželite čuti svoje pravo ime.

Ravan trbuh
Jednom davno imali ste zavidnu liniju ili bar malo manji trbuh. Podsjetnik na prošla vremena. No tko zna? Uz puno vježbe, pravilnu prehranu i ovaj cilj bi vam se mogao ispuniti.

Pojesti topli ručak
Po tko zna koji put čekate da vaši mališani pojedu. Juha se puši, a glavno jelo već je na stolu. No tek kad sve nahranite red je na vas. Bar ćete imati mir da pojedete, ako uopće pojedete.

Pogledati omiljenu seriju
Budimo realni. Kad imate malu djecu, jednostavno je teško obvezati se da ćete svaku večer rezervirati za omiljenu seriju. Možda ste nekada organizirali večeri prema omiljenim kultnim ženskim serijama, a sada to činite prema kanalima namijenjenim za najmlađe. Umjesto čaše vina i posude grickalica pripremate mlijeko i gledate crtiće.

Ako ste pak zaposlena mama, ovoj bismo listi dodali i spontani šoping nakon posla, noć bez buđenja, dan bez planiranja, vikend bez kuhanja. Ah, lista je podugačka, no iako postoji stanoviti žal za nekim samo vašim trenucima, budimo iskreni - nijedna mama ne bi to mijenjala ni za što na svijetu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.