Lifestyle

Potrebna je adaptacija

Kako se s godišnjeg odmora najbezbolnije vratiti na posao?

Kako se s godišnjeg odmora najbezbolnije vratiti na posao?

Vrijeme godišnjih odmora za većinu Hrvata uskoro završava. Nakon sunca i mora teško nam se vratiti na još užareni gradski asfalt, jer to uglavnom znači uobičajene dnevne obaveze. No, prije povratka u realnost, prvo se moramo naučiti odmoriti. Istražili smo kako se to radi.

"Imam jako dobro društvo i dobar posao kojeg volim i drago mi je vratiti se. Čovjek se mora pomiriti. Prespavam, treniram, meditiram i prilagodim se. Obično se nekako pokušavam isključiti iz okoline i prvih nekoliko dana živjeti u svom svijetu, raditi ono što moram i to je to. Ali definitivno treba nekoliko dana adaptacije", kažu građani Zagreba.

Za razliku od većine Zagrepčana, gradonačelnik Milan Bandić tradicionalno ne odmara.

"Već sam navikao da sam ljeti u Gradu Zagrebu jer za biti na godišnjem trebati ispuniti najprije dva preduvjeta, da znate dobro organizirati posao, a da se možete odmoriti, a ja to ne znam. Drugo, kad radite posao koji volite, odmarate se jer ja ovo radim od gušta i to mi je odmor, tako da se ja ne mogu odmoriti", istaknuo je Bandić.

Ima jako puno razloga da se odmorimo, no prije toga moramo znati što želimo, poručuje životna trenerica Tatjana Divjak.

"Nismo svi isti i naravno, nekome je važno otići na more, sunčati, kupati se, biti s prijateljima, možda otići na neki fini ručak ili večeru. A netko drugi opet želi mir i tišinu. Želi zapravo biti jednostavno daleko od svih obaveza na koje je dnevno navikao", kaže Divjak.

Nakon odmora uglavnom nam se teško vratiti uobičajenim dnevnim obvezama. To je svake godine iznova najteže onima koji se nisu naučili odmarati.

"Ako živite u sadašnjem trenutku, onda ćete se jako brzo odmoriti na odmoru i jako brzo vratiti u posao spremni, veseli i radosni što vas zapravo čeka radno mjesto. I na to ne smijemo zaboraviti danas kada zapravo svi skupa itekako trebamo cijeniti i svoj posao i svoje prihode", naglašava Divjak.

Svatko se bori s povratkom u realnost na svoj način. No, konstantno provjeravanje mobitela, mailova i mijenjanje Facebook statusa i fotografija za vrijeme odmora, već su greške u koracima. Ako nismo naučili ove godine, zapamtimo za iduću.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.