Lifestyle

6. Festival smokava

"Gastro smokva" u restoranu Pet bunara - užitak za oči i nepce

Užitak za oči i nepce, afrodizijak, voćka zdravlja bogatog okusa, sve je to smokva, koja se slavi u sklopu 6. Festivala smokava u Zadru u organizaciji OPG-a Damjanić-Babac.

Danas je u restoranu Pet bunara održana ''Gastro smokva'', manifestacija koja iz godine u godinu postaje sve atraktivnija i bogatija idejama za vrhunske delicije.

 

 

 

 

 

Uz šefa kuhinje, Marija Arbanasa, u pripravi jela od smokava sudjelovali su osoblje iz konobe Na po ure, restorana Bepo, hotela Mediteran, konobe Bazilika iz Biograda na moru, te slastičarka Teuta Babajko.

''Gastro smokva'' okupila je velik broj osoba iz zadarskog javnog života, a inicijativu o promociji smokve kao prepoznatljivog proizvoda zadarskog kraja pozdravio je i dogradonačelnik Zvonimir Vrančić. Čak pedeset hektara novih plantaža smokava niknulo je na zadarskom području, naglasio je.

 

Zamjenik direktora Turističke zajednice Grada Zadra, Branko Ganzulić, smatra da naš grad treba realizirati niz sličnih projekata i obogatiti turističku ponudu:

 

Na otvorenju ''Gastro smokve'' okupljene je pozdravila i Sandra Babac u ime organizatora :

 

Proizvodi OPG-a Damjanić-Babac su već prezentirani u Švedskoj, a pojavili su se i na londonskom tržištu.

Opravdanost ovog projekta svakako potvrđuje i činjenica da se iz početne priče o zanimljivom nazivu ''Šinjorina smokva'' za džem od smokava OPG-a Damjanić-Babac danas razvio Festival koji slavi autohtonost i kvalitetu.

FOTOGALERIJA 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.