Fino, fino, fino
Pripremite fitness rocher kuglice
Evo proteinske nemasne verzije poznatih nam kuglica.
Iako će vam zamrljati pola kuhinje, zapravo su dosta jednostavne za napraviti. Ne zaboravite: glavni sastojak je ljubav! ♥
Sastojci:
250g posnog sira (preferirajte Milbonu)
50g zobenih pahuljica ili zobenog brašna
60g (2 mjerice) whey proteina od čokolade
pola vrećice pudinga od čokolade
10g (3 žličice) kakaa u prahu (smanjene masti)
50g lješnjak krokanta i par pravih lješnjaka
sladilo po vlastitom izboru (natren ili stevia)
opcionalno: aroma čokolade za domaćinstvo (nije nužno potrebna)
Priprema:
Ako ste kupili prave zobene, sameljite 50g (11/2 mjerica za proteine) u nekom multipraktiku, mikseru ili što god imate, može se i kupiti gotovo brašno zobenih pahuljica, ili ga zamijeniti bilo kojim drugim. Osobno preferiram zobeno jer se okusom uklapa u cijelu priču, a i riječ je o čistoj fitness navici.
Sve sastojke staviti u veću posudu. Dakle, posni sir, mljevene zobene, čokoladni whey, kakao, pola vrećice pudinga, sladilo u prahu ili samljeveno sladilo i par kapi arome čokolade.
Sve jako dobro i dugo miješati da se jednako sjedini. U početku će izgledati kao jedna velika praškasta suha smjesa, ali doći će to na svoje.
Kad smo smjesu dovoljno sjedinili, pripremimo si "set" za pravljenje kuglica! Jedan tanjur kojemu dno prekrijemo kakao prahom, a drugi napunimo lješnjak krokantima. Također pri ruci nek vam budu cijeli lješnjaci i tanjur za serviranje.
Prvo jednu ruku pospemo kakaom po dlanu kako nam se nebi smjesa puno lijepila za dlan, a iz druge ruke žlicom zahvatimo smjese po želji (za željenu količinu kuglica). Tada i drugu ruku namažemo kakaom, stavimo jedan lješnjak u sredinu i formiramo kuglice.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.