Lifestyle

Ona i On

Imaš li sporednu ulogu u svojoj vezi?

Imaš li sporednu ulogu u svojoj vezi?

Donosimo uzroke ovog problema i kako ih prevladati

Ma koliko god on bio superioran, nikada se nemojte u potpunosti prepustiti njegovoj dominaciji...

 

Ako bismo vam dali dovoljno vremena za razmišljanje, vi biste u brakovima koji vas okružuju sigurno pronašli brojne primjere gdje jedan od partnera dominira, a drugi je u potpunosti u drugom planu. Činjenica je da se ponekad, koliko god on bio sladak i drag, a vi zaljubljeni, možete naći u ulozi druge violine. Mi donosimo uzroke ovog problema i kako ih prevladati.

Želi biti u centru pažnje  

U želji da se istakne u masi, da ga svi primijete, takav frajer će se vjerojatno našaliti i na vaš račun. Ako je vaš frajer zabavljač, uz njega možete djelovati preozbiljno i dosadno. Ovakvo ponašanje vjerojatno je odraz duboke nesigurnosti. Ako vas on stalno nastoji poniziti, to je pouzdan znak nedostatka samopouzdanja. On će se osjećati bolje, ako ste vi nesretni. U tom slučaju nemojte mu skrivati kako se osjećate, nego mu recite kako takvo ponašanje djeluje na vas. Pametno je da smislite tajni znak, koji ćete mu uputiti svaki put kad počne pretjerivati.  

On ima karijeru, a vi posao  

Satima vam prepričava probleme s posla, a kad vi spomenete svoje probleme, on se isključi, ne sluša vas, nego samo tupo potvrđuje sve što kažete.  Za početak, morate analizirati svoj stav, jer možda mu dopuštate takvo ponašanje. Prosudite puštate li ga da misli kako je vaš posao manje vrijedan ili njegova karijera značajnija od vaše. Ako je tako, popravite svoje samopouzdanje tako što ćete mu nabrajati svoje poslovne uspjehe. Objasnite mu da vi niste njegova tajnica , nego ravnopravni partner. Ne očekujte čudo preko noći, ali korak po korak možete doći do željenog cilja.  

Emocionalno vas iscrpljuje  

Ako svu energiju ulažete u vezu, ostat ćete prazni. Ukoliko stalno brinete kako će on reagirati ili stalno nastojite udovoljavati njegovim željama, velika je vjerojatnost da će se to negativno odraziti na vas i vaša osobna dostignuća. Ljudi obično uče po modelu roditelja kako se odnositi prema tuđim osjećajima pa ako su imali negativan primjer, tako će se i ponašati. Pokažite mu da ste nesretni zbog njegovog ponašanja ili mu predložite da potraži stručnu pomoć.  

Ostati li otići  

Ako vas osoba s kojom ste u vezi, sputava i namjerno stavlja u drugi plan, trebat će uložiti puno truda kako biste to ispravili. Veza je konstantno učenje s obje strane. Ključ je u spremnosti na kompromise. Ako se frajer nimalo ne trudi promijeniti niti prihvatiti neke kompromise, neka konačno vidi kako izgledaju vaša leđa....   Izvor: Cosmopolitan


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.