Lifestyle

Odolijevaju i najprivlačnijima

Evo kada su žene u vezi potpuno vjerne

Evo kada su žene u vezi potpuno vjerne

Ma koliko neki muškarci bili privlačni, žene u vezi neće im pridavati puno pozornosti

Muškarci su dobili još jedan razlog manje za zabrinutost zbog vjernosti svojih partnerica.

 

Naime, najnovije istraživanje pokazuje da se žene u vezi koncentriraju na negativne odlike privlačnih muškaraca koji nisu njihovi partneri. Drugim riječima, ma koliko neki muškarci bili privlačni, žene u vezi neće im pridavati puno pozornosti.

Prije nego što odmahnete rukom na rezultate ovoga istraživanja, znajte da su već neka prijašnja istraživanja pokazala da žene ne padaju na izgled zgodnih muškaraca ako su već u zadovoljavajućoj vezi.

U sklopu istraživanja znanstvenici su proveli tri eksperimenta u sklopu kojih su žene ocjenjivale izgled privlačnih muškaraca na osnovi fotografija. Na fotografijama su bili prikazani muškarci u određenim radnjama. Žene u vezama bolje su zapamtile sve negativnosti o muškarcima koje su vidjele na fotografijama, neovisno o privlačnosti muškaraca.
Sociolozi koji su radili na istraživanju pojasnili su za časopis Personal Relationships da se njihova otkrića odnose na one žene koje su zadovoljne svojim vezama. One koje nisu sretne sa svojim muškarcima, itekako uočavaju privlačne muškarce i njihove pozitivne karakteristike.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.