Lifestyle

Razotkriven mit

Napokon otkriveno zašto vas privlači određeni tip muškarca

Napokon otkriveno zašto vas privlači određeni tip muškarca

Unatoč popularnoj teoriji kako žene privlače različiti muškarci, ovisno o periodu menstrualnog ciklusa, u novoj studiji znanstvenici pobijaju ovu teoriju

Popularna teorija tvrdi kako žene izrazito muževne muškarce smatraju više privlačnima u vrijeme kada ovuliraju, dok su im ljubazni i nježni muškarci privlačniji tijekom ostatka menstrualnog ciklusa.

 

No novom studijom znanstvenici pobijaju ovu teoriju te tvrde kako su promjene u privlačnosti s obzirom na menstrualni ciklus nezamjetne, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici sa Sveučilišta Southern California proveli su analizu nad više od 58 znanstvenih istraživanja, te su otkrili kako vrlo plodne žene priželjkuju seks s muškarcima koji izgledaju vrlo muževno te genetički zdravi. Međutim, također su otkrili kako će te iste žene i tijekom ostatka mjeseca privlačiti isti taj tip muškaraca, a ne samo za vrijeme ovulacije.

S druge strane, znanstvenici su otkrili kako manje plodne žene češće privlače nježniji i ljubazniji muškarci, i tijekom cijeloga mjeseca, a ne samo za vrijeme plodnog razdoblja.

 

Rezultati istraživanja također su pokazali kako plodnije i manje plodne žene vole muškarce s muškim atributima koji pokazuju dominantno ponašanje. A što je još važnije, ta preferencija nije bila jača među ženama koje su bile u plodnoj fazi menstrualnog ciklusa. Osim toga, u kojem god trenutku menstrualnog ciklusa bile, žene također preferiraju nježne muškarce, istraživači su otkrili, i to po pitanju u dugoročnih i kratkoročnih veza.

'Potpuni model ljudske reprodukcije treba priznati žensku impresivnu sposobnost regulacije svog ponašanja koji ne upada u zamku biološkog determinizma. Bez obzira na ono što je moglo biti normativno tijekom povijesti, nastupom kulturnih uloga i kompleksnog grupnog života, žene su pokazale sposobnost prilagodbe reproduktivne aktivnosti različitim društvenim ulogama,' dodaje voditeljica istraživanja, profesorica Wendy Wood.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.