Kraljica svih salata
Ovo je tajna savršene Cezar salate
Ono što čini sjajnu Cezar salatu, nije samo dobar preljev, već cijeli paket, odnosno svi sastojci koje stavljate u nju. Ako želite napraviti Cezar salatu najbolju no ikad onda će vam ovi savjeti jako dobro doći
Premda će neki zabuno reći kako je ova slavna salata dobila ime po velikom rimskom caru, predjelo koje je neizbježno na skoro svakom restoranskom jelovniku, autorsko je jelo talijanskog kuhara Caesara Cardinija. Rijetko tko joj može odoljeti, a čak i oni koji nisu ljubitelji salata, Cezarici neće odoljeti. No, koliko god izgledala jednostavna za napraviti, čak i priprema Cezar salate skriva nekoliko trikova. Tradicionalno, Cezar salata se pravi s Worcestershire umakom, a ne inćunima koji se vrlo često koriste, piše taste.com.au.
Sjajna stvar kod pripremanja Cezar salate kod kuće je ta da imate potpuno kontrolu nad sadržajem i količinom soli, a najbolje je prije začinjavanja salate prvo kušati Worcestershire umak te dodavanje ostalih začina prilagoditi jačini okusa umaka.
Kuhana jaja
Nemojte zaboraviti na kuhana jaja, jer će narezane ploškice kuhanih jaja dati bogatu i kremastu strukturu salati. Naravno i narezana kuhana jaja će i vizualno poboljšati izgled salate, no da i rezultat najbolji, a jaja kuhana baš onako kako treba, postoji i jednostavan trik. Jaja odmah stavite u hladnu vodu i polako ih zagrijavajte neprestano miješajući. Tako će žumanjci ostati lagano mekani i smješteni točno u sredini jaja, što će pak jako efektno izgledati nakon što ih narežete i poslažete na vrhu salate.
Lagano prepržiti
Lagano preprženi pršut ili kockice slanine ne samo da će dati poseban okus salati već i onu sjajnu i neodoljivu hrskavost.
Zelenu salatu operite u hladnoj vodi jer ćete tako povratiti živost i
hrskavost listovima. Međutim, listove salate svakako dobro posušite
prije nego li ih stavite u zdjelu i prelijete umakom. Naime, mokri
listovi salate neće zadržati umak koji će skliznuti na dno zdjele.
Ukoliko listove dobro posušite preljev će se zadržati na listovima
salate te će salata biti znatno bogatijeg okusa.
Odabir listova
Također na konačni okus Cezar salate u velikoj mjeri može utjecati i okus salate,
stoga je najbolje ne koristiti velike vanjske listove koji nerijetko
imaju gorak okus. Te listove otrgnite te za salatu koristite samo
unutarnje lišće, koje je slatko i nježno.
Ukoliko želite savršeno sočne, ali i hrskave kockice kruha, potrebno je
znati jednostavan trik - kruh narežite na kockice, a zatim ga prelijte
maslinovim uljem i dobro začinite te nakon toga ih lagano pržite na
tavici sve dok ne postanu hrskavi.
Kako bi vaša Cezar salata bila ne samo ukusna, već i vizualno neodoljiva, lišće salate
razrežite na duge kriškice te ju posložite na dno tanjura, a na listove
salate posložite ostale sastojke, naravno sa ploškicama jaja na vrhu.
Takva Cezar salata ne samo da će biti sjajnog okusa već će i odlično
izgledati.
Naravno, u Cezar salatu treba staviti i malo parmezana, i to ne bilo kojega. Potražite kvalitetan talijanski parmezan koji ima malo oštriji okus te će dati posebnu delikatnu notu cijeloj salati.
Vezane vijesti
-
-
-
Ups kruščići se unekoliko razlikuju od tradicionalnog kruha - mekši su i spužvastiji te više teksturom podsjećaju na debele palačinke, no upravo zbog toga izvrsni su za raditi sendviče
-
Suhoj koži odgovaraju kreme i losioni koji hrane kožu, a sadrže aloa veru i ulje jojobe. Masna traži gel kreme bez ulja, dok mješovitoj odgovara mliječna kiselina
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.