Lifestyle

Opasno za psihu

5 loših navika u ljubavnoj vezi kojima sabotirate sami sebe

5 loših navika u ljubavnoj vezi kojima sabotirate sami sebe

Stavljanjem partnerovih osjećaja i potreba ispred svojih, svojoj boljoj polovici dajete do znanja kako je vrjednija od vas, a to ostavlja dugoročne posljedice na psihi

Iako veze iziskuju puno truda, to ne znači da pritom treba zaboraviti na sebe. U redu je povremeno partnera staviti na prvo mjesto, ali i priznati da u nekim situacijama obitelj ili posao imaju prednost.

 

To ne znači da ga volite manje, već da imate drugih obaveza. Lakše se brinuti za druge nego priznati da i vama treba pažnje. To je velik pritisak za podnijeti pa je bolje reći da ipak ne možete sve sami. Partneru će to biti znak da je veza odnos koji zahtijeva trud s obje strane.

Izbjegavate prijatelje

Na početku veze teško se odvojiti od partnera, ali to vas može koštati prijatelja, upozoravaju bračni terapeuti. Iako je sasvim u redu više vremena posvećivati novoj ljubavi, ne treba dopustiti da obitelj i prijatelji pate jer su bili tu i prije nove veze. Druženjem s drugim ljudima obogaćujete sami sebe i što ste zadovoljniji sobom to ćete biti bolji u vezi.

Opsjednuti ste partnerom

Svake sekunde mislite na partnera, stalno mu šaljete SMS poruke i pratite svaki njegov korak - sve to lijepo zvuči, ali nije najbolje za vezu. Takvim ponašanjem možete bolju polovicu "ugušiti" svojom pažnjom. Zdravo je imati vlastite hobije ili interese jer vas oni čine boljima i odlična su prilika da se ponekad odmorite jedno od drugoga, piše All Women Stalk.

Zbog partnera ne možete dobro obavljati svoj posao

Teško je ne misliti na partnera, naročito u počecima veze, ali ako to utječe na vaš posao ili odnos s drugim ljudima, vrijeme je za promjene. Zaokupite se drugim stvarima ili jednostavno dogovorite da se tijekom radnog dana ne čujete jer vam to remeti koncentraciju.

Njegovi su osjećaji važniji od vaših

Važno je paziti na tuđe osjećaje, ali biti zaljubljen ne znači žrtvovati svoju sreću zbog partnera. Zadovoljna bi trebala biti i jedna i druga strana, ali ako su partnerovi osjećaji uvijek važniji od vaših, nešto nije u redu, tvrde bračni terapeuti. Time svojoj boljoj polovici dajte do znanja kako je vrjednija od vas, a to ostavlja dugoročne posljedice na psihi. Jasno recite što osjećate, što vas rastužuje, a što usrećuje i dajte partneru do znanja kako neke stvari nećete tolerirati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.