Lifestyle

Mali savjeti za Nju

Make up pogreške koje će vas postarati

Make up pogreške koje će vas postarati

Stručnjaci savjetuju koje to make up navike trebate izbjegavati...

Tamni ruževi

Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi u sekundi vizualno smanje usne i ostavljaju dojam hladnoće i odbojnosti. Birajte boje, nije uopće bitno koje! Bitno je samo da vam pristaju i da doista plijene pozornost.

Puder u prahu

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu rezultirati diskoloracijom tena te naglašavanjem proširenih pora. Puder u prahu obavezno nanosite velikom četkicom, a radije se odlučite za puder u kamenu ili lagano svjetlucavi puder koji će vam oživiti i istaknuti lice.

Sjajna koža

Imate li ten sklon nepravilnostima, trebali biste izbjegavati highlightere i svjetlucave pudere koji će samo dodatno naglasiti mane. Želite li prirodno svjež, odmoran i njegovan izgled, make up rutinu završavajte nanošenjem hidratizirajuće maglice.

Čudne obrve

Sve obrve koje su pretamne ili pretjerano naglašene izgledaju neprirodno i privlače lošu pažnju. Uvijek koristite olovku ili puder nijansu svjetliju od vaše prirodne boje obrva kako biste ih naglasili i definirali im oblik. Obrve bivam trebale zaokruživati lice i nipošto ne bi trebale biti u prvom planu.

Sjajna sjenila

Sjenila koja sadrže puno sjaja i glittera naglasit će sitne bore i postarati vaše oči. Radije koristite mat sjenila koja će lijepo definirati konture oka, a ako baš volite sjajna sjenila, nanesite ih minimalno na unutarnji kut kapka i lagano prema samoj sredini.

Neuredan make up

Mnoge žene nemaju naviku popravljati make up tijekom dana. No razmazana maskara i olovka za oči, ili puder koji se nazire samo u tragovima, gora su opcija nego da uopće ne nosite make up. Imajte sa sobom maramice za šminku i najnužnije proizvode kako biste željeni izgled mogli održavati kroz cijeli dan.

Izvor: Cosmopolitan.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.