Lifestyle

Ostvarenje želja

Nakon što su mu liječnici rekli da će izgubiti vid, sastavio je listu želja i krenuo u nezaboravnu avanturu

Nakon što su mu liječnici rekli da će izgubiti vid, sastavio je listu želja i krenuo u nezaboravnu avanturu

Što biste vi željeli vidjeti kada bi vam liječnici rekli da ćete u narednih deset godina izgubiti vid?

 

Na to pitanje mnogi su pokušali dati odgovor nakon što se u medijima pojavila priča o devetogodišnjem Benu Pierceu iz Dentona u Texasu koji je, suočen s groznom dijagnozom, sastavio spisak na kojem su se, između ostalog, našli i: Grand Canyon, Appleova trgovina, aurora borealis na Aljasci, Kineski zid, Sikstinska kapelica, mali puževi, farma s kravama i kokošima, kreda pod mikroskopom, tropske ribe, New York, NASA, Harry Potter World, Disneyland, Legoland, Antarktik, plaža i posjet pekari, da dozna kako se prave croissanti.

Naime, Ben je rođen 17 tjedana prerano, s poremećajem zvanim retinopatija koji je u njegovu slučaju toliko ekstreman da ga je nemoguće liječiti i zbog njega postepeno gubi vid, a liječnici su Benu rekli da će u narednih deset godina sigurno oslijepiti.

"Naš je cilj postao pomoći mu da nešto iskusi i pohrani ova sjećanja. Posjeli smo ga i pitali ga što bi se moglo naći na njegovom spisku", rekla je za Houston Chronicle njegova majka Heidi Pierce.

Na njegovoj listi u međuvremenu se našlo još želja, a roditelji su pokrenuli i blog na kojem bilježe napredak u ovoj nezaboravnoj avanturi koja je privukla pažnju CBS-a koji je o Benu snimio kratak prilog, ali i mnogih čitatelja koji su dječaku poželjeli pomoći u ostvarenju želja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.