Istraživanje:
Francuzi vjerni sendviču sa šunkom i maslacem
Tradicionalni sendvič sa šunkom i maslacem u bagetu (jambon-beurre) uvjerljivo je najpopularniji sendvič u Francuskoj unatoč svim novotarijama na bogatom tržištu brze hrane u toj zemlji.
Po agenciji za istraživanje tržišta Gira, 'jambon-beurre' činio je 58 posto svih prodanih sendviča na francuskom tržištu prošle godine.
"Gotovo šest od deset sendviča na tržištu su 'jambon-beurre', što je golemi udio", rekao je Bernerd Boutboul, predsjednik Gire.
U Francuskoj je lani pojedeno 1,28 milijardi sendviča po prosječnoj cijeni od 2,74 eura (21 kuna).
Najskuplji su u Parizu, što nije iznenađenje. A u pariškoj regiji Ile-de-France prodaju se češće nego drugdje u zemlji.
Vezane vijesti
-
-
-
-
Jeste li se ikad zapitali u čemu se krije ta mračna privlačnost brze hrane
Izdvojeno
-
Dijagnostika poremećaja iz spektra autizma sada se može dobiti na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar i to putem uputnice.
-
Andreja Radić, socijalna radnica iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ o porastu mentalnih problema kod mladih
-
Iako je brz i jednostavan pristup informacijama značajna prednost, postoje brojni problemi povezani s traženjem zdravstvenih informacija na Googleu.
-
Božo Kovačević u Zadru predstavlja knjigu Izvanredno stanje, u ponedjeljak 20. svibnja u Gradskoj knjižnici Zadar. Početak je u 18:30 sati, ulaz slobodan!
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.