Lifestyle

Ženski kantun

Ne dajte da vam ove beauty katastrofe pokvare večer

Ne dajte da vam ove beauty katastrofe pokvare večer

Beauty katastrofe usred večernjih izlazaka se dešavaju i najboljima: zamrljane maskare, iznenadno poludjele frizure i ostale noćne more. Ako ste kilometrima udaljeni od svojeg boudoira i omiljenih kozmetičkih uzdanika, isprobajte ove "terenske trikove".

KOSA MI JE POLUDJELA

"Oni dani" loših frizura su užasni. Noći su još gore. Pa kada nekontrolirano kovrčanje i elektricitet zavladaju vašom frizurom, spas je u kremi za ruke . "Malo kreme za ruke otopite u istoj količini obične vode i dobit ćete zamjenski serum za izglađivanje kose" kaže američka stilistica slavnih Mara Roszak. Kako biste fiksirali poludjele pramenove-odmetnike, utrljajte mješavinu niz problematične dijelove pramenova; ovaj miks će trenutačno izgladiti pramenove. Ako vam je kosa kovrčava, umasirajte serum miks po cijeloj frizuri kako biste je hidratizirali i oživili joj uvojke. A kada ništa ne uspije, napravite konjski rep!

KOKTELI BEZ "NUSPOJAVA"

Lošu stranu previše pića na čvenku svi znamo, no samo jedna piva, čaša vina, koktela ili jedno žestoko piće može imati trenutačni loš efekt: sušenje usta i kreiranje idealnih uvjeta za stvaranje bakterija koje ne mirišu baš najljepše. "Kako biste ovo spriječili, uvijek uz piće naručite negaziranu ili običnu vodu i pijuckajte paralelno," kaže estetski stomatolog Marc Lowenberg. Minijaturne četkice za zube (npr. Colgate Wisp) su sjajna zamjena za pravo pranje, a stanu u svaku torbicu...posebice kada neplanirano prespavate - ne u svom krevetu.

ŠAH-MAT

Plesati poput Jennifer Lopez cijelu noć na podiju ili flertanje u prepunom klubu, zna imati nus-pojave, poput masnjikave T-zone na licu. Puder za lice se čini kao sjajno rješenje, no ako ga stavite na oznojeno lice, izgledat će umjetno. Stoga smjer prema toaletu po maramice! Make-up artistica Tina Turnbow savjetuje papirnate ubruse za ruke pored lavaboa jer su napravljene tako da najbolje upijaju. (Specijalne maramice za absorbciju sebuma na T-zoni poput Shiseido Pureness Oil-Control Blotting Papers, rade istu stvar.)

SUPERMANIKURA

Ako nemate turpijicu kod sebe, prokopajte svoju torbicu i možda nađete pokoje žigice (ili posudite od hostesa). Grubo tarilo tj. "ono na što trenjem palimo žigice" sjajna je zamjena za turpijicu i zagladiti nokte, kaže Dana Caruso, ekspertica za nokte za Sally Hansen. Ako baš nemate žigice, brzim pokretima istrljajte nokat uz šav traperica. Ako vi ne nosite traperice, možda ih on nosi? Trenjem nokta uz šav traperica ćete izgladiti neravnine na noktu.

PUDER ZA KOSU?

Kompaktni puder u vašoj torbici nije samo za matiranje kože lica jer on može poslužiti i kao suhi šampon. Utapkajte malo pudera u korijen kose i nakon toga promrsite kosu kako puder ne bi bilo vidljiv. "Upit će višak masti u kosi, ali i kosi dati više volumena!" kaže Roszak. Ili nasprejajte malo šampona za suho pranje, idealno za masnu kosu.

ZAUSTAVITE MAKE-UP!

Kako popraviti crnu maskaru ili crnu olovku koja je samovoljno odlučila migrirati ispod očiju? Trljanjem nećete puno napraviti, osim što ćete iziritirati to osjetljivo područje. Umjesto toga, posegnite opet za kremom za ruke. Nanesite mrvicu kreme ispod oka i lagano obrišite maramicom. "Krema će u ovom slučaju zamijeniti mlijeko za čišćenje i korigirati make-up u tren oka!" kaže Turnbow.

VINO NA USNAMA? NE, HVALA!

Naravno, puno gore je kada vam crno vino oboji zube, no prije toga, obojit će vaše usne u ne-baš-omiljenu boju. (Kada se osuše, pigmenti iz vina djeluju kao najdugotrajniji ruž: ne mogu se isprati niti vodom.) Uzmite šećer sa svog stola, i napravite svoj piling za usne pomiješajući ga s vodom u toaletu, kaže njujorška dermatologinja Anne Chapas. Uspite šećera u dlan, i dodajte par kapi vode dok mješavine ne postane kompaktna, i nježno utrljajte prstima po usnama kako biste otklonili crveni pigment. Opcija broj 2: nabavite Lush Sweet Lips mini piling za usne sa šećerom za 54 kn na www.lush.hr i nosite ga sa sobom kada znate da ćete se zaželjeti crnog vina.

SMIRITE DOŽIVLJAJ

Uzbuđenost zbog prvog čvenka može vam dignuti tlak u krvnim žilama, što će rezultirati crvenilom vrata i dekoltea. A crvenilo koje vas odaje je zadnje što želite, zar ne? Jednostavno rješenje: trenutak prije velikog sastanka, naručite svježu bocu ledeno hladne vode (ili ako se nalazite s njim u restoranu, ispričajte se na trenutak i juriš prema WC-u gdje se možete osvježiti sa hladnom vodom). "Položite bocu hladne vode ili maramicu s hladnom vodom na 'uzbuđeno' područje tijela." kaže dermatologinja Patricia Wexler.

OSMIJEH NA MENIJU

Špinat ili mak između zubiju mogu svaku ljepoticu pretvoriti u krezubu zvijer. Ako nemate konac niti čačkalicu pri ruci, ugao čvrste kreditne kartice bi vas mogao spasiti - sjajno za otklanjanje ostataka hrane kod zubnog mesa, dok su one tanke žličice-miješalice za koktel dobre za zubiće do kojih je teže doprijeti, kaže dr. Lowenberg.

VAŠI BEAUTY TRIKOVI

Cosmo djevojke otkrivaju svoje kreativne čvenk-taktike:

"Volim tamni lak za nokte jer kada sam vani i otkine se sloj, mogu uvijek popraviti s markerom" Katarina

"U nuždi, upotrijebila sam kredu koju sam našla na biljarskom stolu kao suhi šampon - sjajno funkcionira!" Ivana

"Ako osjetim da mi raste prištić na čelu, utrljam malo preparata za dezinfekciju ruku na taj djelić kože. Alkohol će ga isušiti, pa mi barem neće izviriti "bjeloglavi sup" posred čela, dok sam na čvenku!" Elizabeta

"Prije crnog vina, namažem tanki sloj 'Labella' za usne na zube, tako znam da neću imati crne zube!" Ana

Imate li i vi koji "terenski trik"? Podijelite ga s nama!

Izvor: Cosmopolitan.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.