Lifestyle

#curvy

Odluka Instagrama naišla na neodobravanje žena

Odluka Instagrama naišla na neodobravanje žena

Instagram je službeno zabranio hashtag #curvy, kojeg su žene diljem svijeta koristile da pokažu da se ne stide svojih oblina. Odluka Instagrama naišla je na neodobravanje djevojaka i žena diljem svijeta, posebice jer je hashtag #skinny i dalje u upotrebi.

Nije trebalo dugo da se dame s oblinama sjete savršenog odgovora, koji se čelnicima Instagrama zasigurno neće svidjeti.

Zanimljivo je da su i dalje u upotrebi hashtagovi #hookers i #fetishes, no #curvy je zabranjen jer se prema mišljenju vodstva Instagrama najviše koristio za dijeljenje neprimjerenog sadržaja.

Ono što su žene napravile zapravo je mala korekcija u slovkanju, pa tu riječ sad pišu kao #curvee". Isto se izgovara i ima isto značenje, ali Instagram ne prepoznaje ovaj hashtag jer se drugačije piše.

Ovo nije prvi put da je ta društvena mreža izazvala negativne reakcije žena. Ranije su zabranjene fotografije ženskih bradavica, iako su muške dopuštene. Zabranjene su i fotografije menstrualne krvi, a žene tvrde da se sada pokušavaju sputati dame koje se ponose svojim oblinama i žele ih pokazati.

Slike golišavih mršavica mogu se naći posvuda i to nikom ne smeta, dok je s druge strane fotografija majke koja doji svoje dijete zabranjena.

Blogerica Sarah Sarah Chiwaya istaknula je da su hashtagovi koji označavaju mršave djevojke i dalje u upotrebi i nitko ih ne zabranjuje.

"Mislim da to znači da se tijela s oblinama smatraju opscenim prizorom u odnosu na mršava tijela, iako su podjednako izložena pogledima", rekla je za Business Insider.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.