Lifestyle

Vječan komad

Što o trapericama morate znati do 30-ih

Što o trapericama morate znati do 30-ih

Traperice su poput omiljenog parfema, knjige ili komada nakita kojem se uvijek vraćamo i sigurno nikada neće izaći iz mode, a kada malo stasamo, moramo o njima znati i neke važne činjenice

1. Pasica na trapericama ne smije se urezivati i otkriti da nemate savršen struk. Probajte više modela i veličina dok ne dođete do onog koji laska vašoj figuri.

2. Kada se sagnete, traperice ne bi trebale otkriti kakve gaćice nosite.

3. Ne osvrćite se previše na trendove jer malo žena ima građu koja sve to podnosi. Kada nađete kroj koji vam odgovara, držite ga se.

4. Oblačenje traperica ne smije biti akrobatski trik. Ako su preuske i ne možete ih zakopčati bez ležanja ili nošenja steznika, vrijeme je za veći broj, koliko god se to vama ne sviđa.

5. Kao što nam je jednom prilikom pokazao Ross Geller iz kultne serije 'Prijatelji', nije dobro mazati se losionom ili mlijekom za tijelo neposredno prije oblačenja uskih hlača.

6. Ne zaboravite da je manje-više. Kroj i dužina koji pokazuju samo gležanj možete lako nositi bilo gdje, a dovoljno su seksi.

7. Kako ćete znati da imate traperice s previše proreza na nogavicama? Kada vam baka ponudi dio mirovine jer misli da nemate novca za nove. Budite umjereni, bez obzira na modu.

8. Pronađite traperice u kojima se uvijek osjećate odlično, bez obzira koliko loš dan imate.

9. Ako niste sigurni koji kroj vam odgovara, s poznatim Levisovim modelom 510 rijetko koja žena promaši.

10. Bijele traperice treba znati nositi, ali i biti spreman na nezgode poput mrlja, prljave stolice i slično jer su ipak - bijele. Stoga ih nemojte nositi ako znate da idete u prirodu ili na kakav izlet.

11. Perite ih s krive strane. Prilikom pranja u perilici tkanine se taru jedna o drugu, a to utječe na čvrstoću platna i gubitak boje. Stoga je obavezno prati traperice okrenute na krivu stranu, a jednako je važno zatvoriti sve patentne zatvarače da se tkanina ne ošteti.

12. Boyfriend kroj ili neki sličan, opušteniji kroj trebao bi biti u ormaru svake žene za one dane kada se ne osjećamo najbolje i ne podnosimo odjeću uopće, a kamoli uske traperice.

13. Formule u deterdžentima koje čuvaju boju tkanine zaista djeluju pa je dobro koristiti ih prilikom svakog pranja. Osim toga, takvi deterdženti deaktiviraju klor koji se nalazi u vodi, a poznato je da on izbljeđuje boju.

14. Imate li traperice u kojima izgledate kao lice s naslovnice, čuvajte ih čak i ako su vam postale premale. Uvijek će vas podsjetiti na to kako ste izgledali, ali i motivirati da se ne zapustite.

15. Stručnjakinja za traper J. Branda Mary Bruno savjetuje da perete traperice nakon četiri do pet nošenja, a u međuvremenu ih možete provjetriti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.