Ukusnu majonezu od samo 4 sastojka možete napraviti sami
Važnu ulogu u nastanku majoneze ima žumanjak jajeta, jer omogućuje spajanje ulja i vode.
U pravilu, osnovni sastojci majoneze su ulje, žumanjak, senf, sol te ocat ili limunov sok.
No, ukusnu majonezu moguće je napraviti i bez senfa kako je to primjerice činio chef Antonin Carême, koji je u devetnaestom stoljeću kuhao za slavne, pa je čak napravio i Napoleonovu vjenčanu tortu.
Slavni chef radio je majonezu bez senfa koristeći maslinovo ulje koje je dodavao drvenom žlicom.
Želite li se na jednostavan i brz način iskušati u pravljenu majoneze bez senfa isprobajte naš recept koji zahtijeva tek 4 sastojka: maslinovo ulje, jaja, balzamični ocat i sol.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Odjel za pedagogiju i Studentsko savjetovalište danas su u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana ljudskih prava, priredili predavanje izv. prof. dr. sc. Matilde Karamatić Brčić “Inkluzivno obrazovanje kao pretpostavka osiguravanja jednakih mogućnosti”.
-
MK Beštije sutra, na blagdan svete Luce dolazi 20. put u DV Laticu.
-
Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom (HR2), Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi još jedan intervju u nizu u sklopu glazbenog projekta Diskografska spajalica. Ovoga puta, u našem društvu bio je jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih repera ovih prostora Edo Maajka.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.