Lifestyle

Turistička zajednica grada Osijeka

JESEN U OSIJEKU: Velika pivska fešta i Svjetska gimnastika!

JESEN U OSIJEKU: Velika pivska fešta i Svjetska gimnastika!

Dani prvog hrvatskog piva 2015. 

Početak jeseni, od 9. do 19. rujna, provedite na Danima Prvog Hrvatskog Piva u Osijeku gdje pivarska tradicija postoji od 1664. godine. S prijateljima nazdravite kriglama svijetlog i crnog Osječkog piva ili svjetski popularnim Crnim radlerom. 

Zabavite se uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova, a „brk omastite" ukusnim slanim langošicama, buncekom s kiselim kupusom, pečenim pilićima ili roštiljem. Omiljena zabava u pivskom šatoru su i zabavne nagradne igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.  

„Najveći slavonski svatovi" 

Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz popularnu tamburašku glazbu i pop-rock hitove u tamburaškoj izvedbi. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji". Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove"! 

„Pivske piramide" 

Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan-club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama" od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida", koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt" pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

Glazba u pivskom šatoru 

Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu i nezaboravnu zabavu pobrinut će se tamburaški bend „Lege" i:

09.09. Maja Šuput
10.09. Mejaši
11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
12.09. SLAVONIA BAND
13.09. Cecilija
16.09. Džentlmeni
17.09. Gazde
18.09. Tamburaški sastav "Vranac"
19.09. SLAVONSKE LOLE

Grand Prix Osijek - Žito Challenge Cup 2015. 

Od 17. do 20. rujna održava se Grand Prix Osijek „Žito" Challenge Cup, cijenjeno međunarodno gimnastičko natjecanje koje slavi tradiciju gimnastike započetu sredinom 19. stoljeća. 

Listopad i studeni uz mirise vinskih podruma i okuse vrhunskih vina... 

U Osijeku sredinom listopada dođite na „Festival uličnih restorana", a u obližnjoj Baranji prvog vikenda u listopadu posjetite Vinski maraton te uz brzinu pokažite i visoku razinu poznavanja vina. Uoči Martinja u staroj baroknoj Tvrđi ponovo kušajte vina domaćih i stranih vinara na Osijek Wine Festu

Prosinac uz svjetlost Adventa i kuhano vino 

Početkom prosinca dođite na Državno finale u kuhanju fiš-paprikaša, a pred kraj godine od 1. do 24. prosinca se opustite uz romantični Advent u Osijeku. Kućice sa suvenirima, domaćim proizvodima, kuhanim vinom i kobasicama na Silvestrovo će se naći i na glavnom trgu gdje uz „grupni valcer" Na lijepom plavom Dunavu uplešite u Novu godinu... 

POSJETI OSIJEK I UŠTEDI NA SMJEŠTAJU! 

Tijekom jeseni pa sve do kraja godine turističkih događaja u Osijeku i okolici, posebice u Hrvatskom Podunavlju, zaista neće nedostajati. Zato vam preporučujemo da nakon što pronađete vama najzanimljivije odmah provjerite i ponudu smještaja u Osječkim paketima, na vrijeme rezervirate noćenje i iskoristite bogatiju ponudu po istoj cijeni! 

Kontakt:

Turistička zajednica grada Osijeka

Adresa: Županijska 2, 31000 Osijek

Web: www.tzosijek.hr

E-mail: tzosijek@tzosijek.hr

Facebook: www.facebook.com/TZ.Osijek

Tel: 031/203-755


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.