Lifestyle

Kruh od sjemenki lana, meda i kokosovog ulja za ukusni doručak

Kruh od sjemenki lana, meda i kokosovog ulja za ukusni doručak

Ovaj kruh radi se zaista brzo, a osnovni sastojak su mu lanene sjemenke koje su nevjerojatno zdrave.



Lanene sjemenke sadrže visoku razinu omega-3 masnih kiselina te štite srce i krvožilni sustav, potiču probavu i pomažu pri mršavljenju i održavanju idealne težine, a fantastične su i za poticanje rasti kose.

Trebaš li još razloga da isprobaš ovaj super recept?

Napomena: ovaj kruh trebao bi biti visok poput tosta, dakle ne radi se u uskom limu za pečenje štruca kruha već u kalupu za kolače.

Sastojci:

120 grama lanenih sjemenki

100 grama brašna (po želji bijelo ili integralno, mi smo radili s bijelim)

1 žličica praška za pecivo

2 velike žlice meda

3 tučenih jaja

60 ml vode

70 ml kokosovog ulja

U ovaj kruh slobodno dodajte i druge sjemenke koje volite jesti, baš kao i voće. Mi smo odabrali banane narezane na ploške koje su odlične za doručak. Jedan dio možete ostaviti i "slobodnim" kako bi se mogao jesti uz slane priloge.

Postupak:

1. Dobro istuci jaja

2. Dodaj ostale sastojke (lanene sjemenke, brašno, prašak za pecivo, kokosovo ulje, voda i med)

3. Pričekaj 5 minuta da sjemenke upiju vlagu.

4. Na kalup za pečenje stavi papir i na rubove stavi malo ulja da se kruh ne zaljepi

5. Rasporedi lijepo smjesu po papiru kako bi bila ravnomjerna

6. Peci u pećnici 30 minuta na 175 stupnjeva

7. Pusti da se ohladi i zatim nareži po želji

Dobar tek!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.