Odlični trikovi
Volite maslac? Ovi će vam savjeti dobro doći
Maslac je jedna od najboljih namirnica koju uvijek imamo kod kuće i ako ništa drugo, primamljivo će se rastopiti na toploj kriški kruha. Osim toga nezaobilazan je dio mnogih slastica ili jela, samo ako znate kako ga pravilno koristiti
U mnogim receptima preporučuje se da maslac bude na sobnoj temperaturi prije kuhanja, a ako ste ga zaboravili prethodno izvaditi iz hladnjaka, probajte ovaj trik Huffington Posta.
Zagrijte vodu u zdjelici u mikrovalnoj pećnici, izbacite vodu i toplom zdjelom poklopite komad maslaca pa će se brže otopiti. Trik za koji vjerojatno znate jest onaj da ga odmah narežete na manje komade pa će prije postići sobnu temperaturu.
Također, mnogi nisu sigurni kada je maslac dostigao sobnu temperaturu. Stručnjaci kažu da jedan duguljasti komad maslaca neće puknuti ako ga počnete lagano savijati, a ako pukne, znači da još nije dosegao sobnu temperaturu.
Vezane vijesti
-
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu potrošače o opozivu Dennree – maslaca od indijskih oraščića zbog mogućeg sadržaja kikirikija koji bi mogao predstavljati opasnost za alergične osobe.
-
Hrana ima veliku ulogu u dugom i zdravom životu, a mnogi od nas hrane se namirnicama koje štete cjelokupnom zdravlju.
-
-
Izdvojeno
-
Često si zabrinut/a? Bojiš se neuspjeha na ispitnim rokovima? Ne možeš se koncentrirati na učenje?
-
Tijekom prvog dana, više od sto korisnica već se pridružilo WomLife zajednici u želji da krenu živjeti zdravije.
-
Kao završna svečanost proslave 125.- e godišnjice planinarstva na zadarskom području održana je promocija monografije u Providurovoj palači u Zadru.
-
Kruh postoji u najrazličitijim oblicima i može biti vrlo različitog nutritivnog sastava, pa je dobro znati koliko koji ima kalorija.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.